PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/vinduesproducent-g%C3%A5r-mod-str%C3%B8mmen-1704

Vinduesproducent går mod strømmen

Pressemeddelelse september 15, 2005 Erhverv

Kastrup Vinduet kan fejre ti års jubilæum på toppen. Direktør Carsten Kastrup var alene i 1995, i dag har han 100 ansatte på to fabrikker i Skive og Holstebro, og modsat mange andre har han tænkt sig at blive i landet

Kastrup
I disse tider er det hverdagskost, at virksomheder flytter til udlandet. Men det sker ikke for virksomheden Kastrup, der producerer vinduer og døre i træ-alu og plast, fortrinsvis til det danske marked.
- Vi går mod strømmen og har sat os for, at vi vil forsøge at bevare og endda øge antallet af danske arbejdspladser, siger direktør Carsten Kastrup.
Som sagt så gjort. Kastrup Vinduet har netop udvidet fabrikken i Skive til det dobbelte med 4.000 kvadratmeter til træ-alu-produktionen. Samtidig har virksomheden investeret i Skandinaviens største og mest moderne maskine til produktion af vinduer og døre i plast, som er installeret på fabrikken i Holstebro.
- Vi tror på, at det trods alt er muligt stadigvæk at drive forretning i det danske bekymringssamfund. Det betyder meget for os, at vi er tæt på de kunder, vi producerer til, så vi kan servicere dem bedst muligt, fremhæver direktøren.

Kastrup Vinduet er i dag Danmarks tredjestørste producent af plast-vinduer og den femtestørste producent af træ-alu-vinduer, samt Danmarks største staldvinduesproducent.

Carsten Kastrup var den første, der indførte et dansk vinduessystem i plast, blandt andet det berømte dannebrogs-vindue, der som bekendt åbner udad. Indtil da var der kun tyskinspirerede systemer på markedet, altså vinduer uden sprosser, der åbner indad eller drejer og vipper.
- Der er virkelig mange, der mener, at plast er et dårligt materiale. Men den holdning er 100 procent baseret på følelser. Der er ingen undersøgelser, der tyder på, at det er rigtigt. Tvært imod er plast mindst lige så miljøvenlig som træ, blandt andet fordi plastprofilerne ikke skal vedligeholdes, pointerer Carsten Kastrup.
Trævinduer og døre skal derimod jævnligt males for at holde til vejr og vind.
- Det er irriterende, at folk altid opvejer fordelene ved træ mod ulemperne ved plastik. De tager aldrig ulemperne ved træ og fordelene ved plastik med i overvejelserne. Man burde i højere grad forholde sig til virkeligheden, mener direktøren.

Alligevel er det gennem årene lykkedes virksomheden at få godt gang i salget af plastvinduer, selv om der dog stadig sælges flest træ-alu-vinduer. Salget er for begge typer steget uafbrudt siden 1995. Det tilskriver Carsten Kastrup blandt andet det faktum, at Kastrup har Danmarks korteste leveringstid året rundt.
- Og så har vi et mål om at være en troværdig samarbejdspartner, der gør tingene ordentligt og holder, hvad vi lover, understreger han.
Blandt andet derfor kan private ikke købe vinduer og døre direkte hos Kastrup Vinduet, men kun gennem en lokal håndværksmester.
- Den lokale håndværker er vores ambassadør og er med til at sikre, at kunden får både det smukkeste og det rigtige vindue med det samme. På den måde holder vi vores reklamationer nede på promiller, fremhæver Carsten Kastrup.

Kastrup fejrer sit og virksomhedens jubilæum med to gange åbent hus, nemlig 30. september på fabrikken, Fabriksvej 5, 7800 Skive, og 1. oktober på fabrikken, Mosebyvej 40, 7500 Holstebro.

Yderligere oplysninger, blandt andet om tid og sted, hos Carsten Kastrup på tlf.: 97421500, [email protected] eller www.kastrupvinduet.dk

Billedtekst:
Denne smukke proprietærgård på Sydmors har modtaget bygningskulturprisen blandt andet på grund af Kastrup Miljø-vinduer i plast.

Kastrup Gruppen stiftedes 22. september 1995. Carsten Kastrup er oprindeligt uddannet tømrer, byggetekniker og merkonom og havde erfaring fra tømmerhandler og vindues- og facadefabrikker, inden han blev selvstændig.
Carsten Kastrup har en vision om at bearbejde og afklare tilbud og ordrer væsentligt hurtigere og mere professionelt end konkurrenterne. Kunder, der kun kigger på prisen, henviser Carsten Kastrup til andre firmaer.

Kontakter


Emner


Erhverv