PressPort logo
https://www.pressport.com/uk/news/pressreleases/sverige-inv%C3%A4ntar-chevrolet-volta-med-sp%C3%A4nning-13093

Sverige inväntar Chevrolet Volta med spänning

Press release February 21, 2012 Motor & Transport

Den hyllade elbilen Chevrolet Volta finns snart i Sverige.

Under första kvartalet 2012 kommer den efterlängtade Chevrolet Volt att finnas på den svenska marknaden. Volt hyllas just nu som framtidens elbil - utan de problem som tidigare generationer elbilar haft, räckvidd och laddningstid. Dagens Nyheter säger ”Frälsaren kan nästan gå på vatten” och Teknikens Värld säger ”Världens bästa elbil” om nya Chevrolet Volt.

Tekniken som skiljer Volt från tidigare elbilar och elhybrider är den nya Extended Range Electric Vehicle-teknologin (EREV). Volt har, liksom tidigare hybrid-bilar, en eldriven och en bensindriven motor men nyckelordet i Volt är “laddning”. Bensinmotorn fungerar som en generator som laddar bilens batteri under färden, vilket ger en räckvidd på över 50 mil. På egen hand räcker bilens batteri till resor på upp emot 6 mil, vilket kan jämföras med tidigare elbilar, men med den nya tekniken räcker Volt mycket längre. För dig som är intresserad av attköpa bil innebär detta att du inte längre behöver kompromissa mellan prestanda och miljöaspekten.

Som förare märker du övergången från batteridriven elmotor till generator-driven elmotor enbart på en indikation i instrumentbrädan. Eftersom det kontinuerligt är elmotorn som driver bilen framåt är övergången inte kännbar för den som kör. Chevrolet Volt erbjuder en bekväm och väldesignad 4-sitsig bil med en senaste miljötekniken på marknaden. Med de fyra olika körlägen som Volt erbjuder anpassas EREV-tekniken utifrån de körförhållanden som råder. Normal är det läge du kommer att använda mest medan sport ger snabbare acceleration för mer offensiv körning. Mountain laddar batteriet med extra kraft för backiga områden och hold låter dig köra med 0 utsläpp, perfekt för storstäder med miljöavgifter.

Chevrolet Volt har belönats 5 stjärnor av Euro NCAP säkerhetstest. I Sverige har intresset för bilen varit stort och i första omgången släpps enbart ett begränsat antal bilar på den svenska marknaden. Kontakta din Chevrolet-handlare för att göra en intresseanmälan och höra dig för om aktuellabil priser. Bli en av de första svenska förarna av den senaste elbilstekniken.

 

Subjects


Motor & Transport