PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/verdenspatent-ny-sko-giver-fysioterapi-1022

Verdenspatent: Ny sko giver fysioterapi

Pressmeddelande januari 20, 2005 Business

Dansk firma har opnået verdenspatent på en sko med flydende væske, der giver fysioterapi til fødderne

Postvaesen Foto saaler
Efter mere end 10 års arbejde har det lille firma ProBody Medical nu opnået patent i USA og Europa på en speciel terapeutisk sål med flydende væske. Den første patentansøgning blev indgivet helt tilbage i 1993, og først nu er patenterne registreret. Firmaet vil nu lancere sko med væskesålen.

Princippet, som der er givet patent på, er for det første en ganske speciel væske, som giver fysioterapi til foden. For det andet at væsken i sålen skal have et anatomisk forløb, dvs. væskens baneretning og styring skal matche fodens struktur. Væsken er med lav flydehastighed, høj viscositet og uden fordampning. Dette bevirker, at fodens små muskler hele tiden masseres på en fysioterapeutisk måde. For det andet omfatter patentet også sålens indbygning i sko.

Patentet giver os en særdeles god beskyttelse efterhånden som væskesåler bliver mere og mere udbredte, idet vi vil være den eneste producent, som kan tilbyde en væskesål med et anatomisk pasform. En af de vigtige fordele derved er retningsstabilitet ved brug af sålen, dvs. under gang, løb eller stående. En sål med flydende væske vil selvsagt kunne give en ustabil gang, hvis ikke væsken er styret til at cirkulere anatomisk med fodens bevægelser.

Patentet indeholder i alt ca. 20 forskellige modeller, så vor beskyttelse er ganske effektiv, oplyser firmaet. Patentet er suppleret med registreringen af varemærker, ligesom ProBody vil tegne en patentforsikring, der nu bliver tilbudt at forskellige forsikringsselskaber. 'Det kan nemt koste millionbeløb at føre retssager om patentkrænkelser. Med en patentforsikring får vi mulighed for at retsforfølge virksomheder, som eventuelt måtte plagiere sålen, idet forsikringsselskabet dækker alle sagsomkostninger. Dette er desværre den virkelighed, som vi må forholde os til. Der er allerede i dag efterligninger fra mindre, useriøse firmaer af vor sål”, oplyser ProBody Medical.

Den cirkulerende væske bevæger fodens små interne muskler. Herved forbedres venepumpefunktionen, hvorved gelé-sålen har en speciel evne til at nedsætte træthed i benene under gående og stående aktivitet, ligesom den repræsenterer en helt ny og anderledes dynamisk måde at gå på. ProBody står nu overfor at skulle lancere en serie af komfort-sko, hvor gele-sålen er indbygget.

Sålen har i Danmark været testet af BSTerne for COOP, Kød- og Slagteribranchen, Danish Crown, samt H. Lundbeck A/S. Herudover også tests fra sikkerhedsafdelingerne hos Arla Foods og Post Danmark. Ligeledes foreligger rapport fra den anerkendte tyske læge i arbejdsmedicin, Professor Dr. Med. Dr. Ing. Habil Wilfried Diebschlag, Institut for Ergonomi ved universitetet i München.

Sålerne fås i Danmark hos Matas, Fodterapeuter, Skobutikker m.fl.

Med venlig hilsen

ProBody Medical Aps
Henning Schøsler
Direktør, MBA, HD
Tlf. 28 93 14 74. [email protected]

Foto: Test af gelé-sålen hos Danish Crown og Post Danmark

Kontakter


Ämnen


Business