PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/smagen-som-varem%C3%A6rke-2282

Smagen som varemærke

Pressmeddelande februari 8, 2006 Health

Smagen er i højsædet, når fødevareforskere og brandingspecialister mødes med industrien og diskuterer smag i produktudvikling og smag som del af brandet

Øresund Food Network afholder sit femte årsmøde i Ørestad den 9. februar klokken 14.00-17.30 under overskriften Den gode Smag.

Med dette tema tager ØFN tråden op fra sommermødet 2005, hvor vicedirektør Bengt Mårtensson, Arla Foods, som er bestyrelsesformand for Øresund Food Network, efterlyste en højere prioritering af sanseoplevelserne i produktudviklingen, idet den gode smag er forudsætningen for at et produkt slår igennem på markedet.

På mødet præsenterer svenske og danske forskere de seneste resultater fra dansk og svensk forskning i sansernes mekanismer. Karin Wendin fra SIK Instituttet för Livsmedel och Bioteknik i Göteborg fortæller om smagens fysiologi, mens Wender Bredie og Michael Bom Frøst fra sensorikgruppen på Landbohøjskolen i København fortæller om smagens og duftens molekylære bestanddele, om deres interaktion med maden og om, hvordan man kan måle sanseoplevelserne.

Den svenske køkkenchef Örjan Klein integrerer sundhed og sanseoplevelse. Han har udviklet et koncept for Den Samvittighedsfulde Gastronomi, og mener det sagtens kan lade sig gøre at lave ernæringsrigtig mad, der ikke er kedelig samtidig med at den holder et meget højt, gastronomisk niveau. Örjan Klein underviser ved Grythyttans Restauranguniversitet og rådgiver ved den årlige buffet i anledning af Nobelprisfesten.

The Marketing Clinic, London, rådgiver virksomheder om at anvende sanserne i markedsføringen af fødevarer. Forskningsdirektør Greg Tucker fortæller om The Taste Signature, der kan hjælpe virksomheder til at udnytte sanseoplevelser som et element i virksomhedens brand. The Taste Signature dækker dels over en analyse af de traditionelle smagsparametre, dels over en fortolkning af deres emotionelle effekt set i relation til virksomhedens brand. Arla Foods har benyttet sig af The Marketing Clinic i lanceringen af Lurpak Spreadable på det engelske marked, og blandt virksomhedens øvrige kunder finder man nogle af de største, multinationale virksomheder fx Cola, Unilever, Danone og Heinz.

Øresund Food Network arbejder for at synliggøre Øresundsregionen som en af verdens førende regioner inden for fødevarer og sundhed, med udgangspunkt i de mange eksisterende forskningsmiljøer og den etablerede fødevareindustri i området. ØFN er etableret af Øresundsuniversitet som en del af Øresund Science Region, der også omfatter Medicon Valley Academy, Øresund IT Academy, Øresund Environment Academy, Øresund Logistics og Øresund Design.

Ämnen


Health