PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/nytt-private-equity-fond-blir-nordens-eneste-i-sitt-slag-og-skaper-en-ny-markedsplass-cubera-secondary-lukkes-p%C3%A5-sek-610-millioner-3923

Nytt private equity fond blir Nordens eneste i sitt slag og skaper en ny markedsplass: Cubera Secondary lukkes på SEK 610 millioner

Pressmeddelande april 25, 2007 Economy

Den nordiske private equity-forvalteren Cubera tror at neste steg i utviklingen av nordisk private equity er etableringen av et velfungerende annenhåndsmarked. Selskapet melder om stor interesse for Cubera Secondary KS, som nå lukkes på i overkant av SEK 610 millioner og blir det eneste fondet i Norden med fullt fokus på å investere i annenhåndsandeler i modne private equity-fond.

”Vi er svært fornøyd med å reise et fond på over 600 millioner uten store sponsorer i ryggen”, sier Till Gutzen, partner i Cubera Private Equity. ”Våre investorer, som inkluderer ledende nordiske pensjonskasser, banker og private investeringsselskaper, deler vår oppfatning om at Cubera Secondary vil være en ny og ettertraktet aktør i markedet.”

Ny utvikling i nordisk private equity
I Norden er det i dag mer enn 45 milliarder euro, rundt 370 milliarder kroner, som forvaltes av private equity-fond. Investeringer i private equity skjer som regel i fond med tiårs levetid, hvor investeringen i hele perioden i stor grad er illikvid.

”Det nordiske private equity markedet modnes gradvis, men det mangler fremdeles instrumenter for å øke likviditeten i markedet. Vi tror derfor at den naturlige evolusjonen innen nordisk private equity vil være etableringen av et velfungerende annenhåndsmarked. Internasjonalt har denne utviklingen allerede skjedd. Cubera skaper en ny markedsplass i Norden og tilbyr gjennom Cubera Secondary et instrument som muliggjør en risiko- og porteføljestyring som ikke tidligere har vært mulig i nordisk private equity”, sier Gutzen.

Effektive investeringssykler
Cubera Private Equity overtok forvaltningen av Aumar i desember 2006 og realiserer nå to av sine investeringer. Google kjøper Marratech AB sin teknologi for videokonferanser, mens Logitall AB som effektiviserer innkjøp og fakturaprosesser selges tilbake til gründerne.
”Salget av Marratech til Google viser at Cuberas fokus på modne porteføljer fungerer, og gir en effektiv investeringssyklus”, sier Kine Burøy Ianssen, informasjonsansvarlig i Cubera Private Equity. ”Vi har på fire måneder solgt to av elleve selskaper i Aumarporteføljen og investorene våre får raskt tilbake kapitalen, med god avkastning”.

Om Cubera Private Equity (www.cubera.se)
Cubera Private Equity er en nyetablert spesialist i det nordiske private equity markedet. Cubera forvalter i dag ca. SEK 750 millioner som er avsatt til investeringer i det nordiske annenhåndsmarkedet for private equity. Cubera er bygget opp av tidligere sjef i Argentum Jørgen Kjærnes og fondsforvalter i Sjätte AP-fonden Till Gutzen . Selskapet har kontorer i Stockholm og Oslo. Basert på en samlet erfaring fra nesten 100 private equity transaksjoner de siste 18 årene, vil Cubera introdusere nye produkter og løsninger i det nordiske private equity markedet.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Kine Burøy Ianssen, Cubera Private Equity, +47 23 10 07 63 eller [email protected]

Kontakter


Ämnen


Economy