PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/finn-juhls-stol-model-45-i-nummereret-serie-5168

Finn Juhls stol Model 45 i nummereret serie

Pressmeddelande april 7, 2008 Culture

Unikke samler- og investeringsobjekter til salg i begrænset antal

45 stolen Finn Juhl 01

I forbindelse med åbningen af HOME OF FINN JUHL udstillingen på museet Ordrupgaard, om den verdensberømte arkitekt Finn Juhl, hans møbler og hans eget hus, udbyder Onecollection en begrænset, nummereret serie på 100 stk. af Finn Juhls model 45 stol til salg.


Stolene er udført i oliebehandlet teaktræ og monteret med originalt vegetabilsk garvet oksehud i lys natur, indian red eller sort.


Hver stol er forsynet med en sterling sølvplade indlagt i træet, og smukt graveret med Finn Juhls signatur, nummer samt navnet "Ordrupgaard".


45-stolen er tegnet i 1945 og regnes for et af Finn Juhls hovedværker. Finn var den første i Danmark, der anvendte teaktræ til møbelfremstilling og 45-stolen er karakteristisk for Finn Juhls fremtidige værker, fordi han her for første gang separerede det elegante bærende stel fra den komfortable polstrede del. Dette gav en hidtil uset lethed i møblet, hvilket siden har dannet skole og gjort Finn Juhl verdensberømt.


I Finn Juhls eget hus, som nu er åbnet som museum under Ordrupgaard, kan man se de 2 første 45-stole, der er udført af snedkermester Niels Vodder til snedkerlaugets udstilling i 1945. 45-stolen har været produceret af flere forskellige snedkermestre gennem årene - blandt andet også hos Baker i USA. I 2002 genoptog Onecollection i Ringkøbing produktionen og stolene i Finn Juhls eget hus har stået model for den udgave, som Onecollection i dag producerer for at få et så originalt udtryk som muligt.


Stolen kan ses på Ordrupgaard og den begrænsede serie kan købes gennem House of Finn Juhl / Onecollection i udstillingsperioden 3. april - 31. august efter først til mølle princippet.

Finn Juhls møbler kan desuden ses i House of Finn Juhl showroom, Dyrehavevej 10, 2920 Klampenborg efter aftale.


Kontakt:

Email: [email protected]

Telefon: 70 277 101

Billeder af stolen kan ses og downloades på http://www.onecollection.com/


Prisen er kr. 36.000 eksklusive moms og levering.


Onecollection A/S producerer og markedsfører som de eneste i verden Finn Juhls møbler.

Der ligger salgsprospekter på Ordrupgaard.


Gennem salget af denne unikke møbelserie støtter Onecollection Museet Ordrupgaard, da Onecollection er sponsor på Finn Juhl-udstillingen, der løber fra den 3. april til den 31. august 2008.

Udstillingen kan ses i den nye tilbygning til Ordrupgaard, som er tegnet af den israelske arkitekt Zaha Hadid, og der er som nævnt mulighed for at se 45-stolen i de originale omgivelser i Finn Juhls eget hus på Kratvænget.

Der er adgang til huset gennem Ordrupgaards park.

Kontakter


Ämnen


Culture