PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/eksotiske-rspo-olier-til-hverdagsk%C3%B8kkenet-www-erong-eu-7538

EKSOTISKE RSPO OLIER TIL HVERDAGSKØKKENET - www.ERONG.eu

Pressmeddelande augusti 10, 2009 Food & Wine

Svensk distributør søges, med mulighed for direkte tilgang til Producenten.

RED 250ml + Yellow 500ml

Naturlige. Bæredygtige. Helt uden tilsætningsstoffer

Olierne fra ERONG er eksotiske nyheder til det danske hverdagskøkken. 100 % naturlige, vegetabilske olier i høj kvalitet, produceret i Malaysia på en danskejet plantage efter bæredygtige principper.

Perfekt til stegning og bagning
En type olie dækker ikke alle behov. En tredjedel af vores daglige fedtindtag skal komme fra mættet fedt – og gerne den vegetabilske af slagsen. Og der er derfor god grund til at supplere hverdagskøkkenets olier med de eksotiske nyheder. Den vigtigste grund er dog den minimale udvikling af transfedtsyrer ved stegning. Palmeolie tåler høje temperaturer på grund af det høje indhold af mættede fedtsyrer sammenlignet med flerumættede olier og vegetabilske olier med et højt indhold af umættet fedt.


Hvad skyldes det?                                                                                      
Palmeolie er en relativ stabil olie på grund af det lave niveau af flerumættede fedtsyrer og det høje indhold af vitaminer. Derfor er palmeolie ikke så udsat for dannelsen af transfedtsyrer ved stegning sammenlignet med de mere flerumættede olier. Det vil tage længere tid, før transfedtsyrer dannes i palmeolie, og de vil dannes i et meget lavere niveau.

HVAD SIGER EKSPERTERNE?

Thomas Rode Andersen, Head Chef & Director, Restaurant Kong Hans
”Da jeg i efteråret blev præsenteret for den røde palmeolie, blev jeg så begejstret, at jeg straks fandt plads til den på vores julemenu, som det bærende element i en hummervinaigrette, dels på grund af dens fantastiske viskositet, dens evne som medie for smagsgivende krydderier som f.eks. fennikel frø, forskellige aromatiske typer peber. Desuden er den ekstremt smuk og giver blandt andet vores hjemmelavede krydderfedt både en fantastisk farve og smidighed."
 
Henri Lee, Head Chef & Chef for Lene Hanssons kogebøger
”Den lyse palmeolie er en smagsneutral olie perfekt til stegning og bagning. Også yderst
velegnet til dressing, da den kan blandes med stort set alt! Utrolig når den bruges i marinader, da den danner en beskyttende barriere rundt om maden uden at give afsmag til de øvrige elementer i marinaden. Jeg finder den specielt brugbar, når jeg tilsætter meget smagsfulde aromaer, som for eksempel trøffel, citroner eller andet med en kraftig smag.”


Lene Hansson
Også den kendte kost- og ernæringsekspert Lene Hansson er varm fortaler for palmeolie. I sin bog Lene Hanssons fisk og skaldyr har hun inkluderet adskillige opskrifter med rød palmeolie. Hun har desuden medvirket i Godmorgen Danmark, hvor hun har omtalt de sunde olier.

Vil du vide mere?

Besøg presserummet på vores hjemmeside www.erong.dk. Her kan du hente fotos af produkterne i høj opløsning, billeder fra plantagen samt andet pressemateriale. Presserummet vil løbende blive opdateret. Nærmeste forhandler af ERONG olier oplyses på. tlf. 5761 7800 eller på [email protected] 

Mange hilsner

ERONG

Troels Valeur, Direktør

Tlf: +45 24424640 / Email: [email protected] /

Firma: B2B: www.estatetrading.eu  / B2C:  www.erong.dk

BILAG

OM VORES OLIER

 

ERONG RØD PALMEOLIE
Rig på carotener (Provitamin A) & Vitamin E

ERONG Rød Palmeolie er en 100 % naturlig vegetabilsk olie udvundet af friskplukkede, modne palmefrugter.
Den røde farve skyldes carotener (Pro-vitamin A), som findes naturligt i palmefrugterne (præcis som i gulerødder).
Oliens smukke røde farve giver et delikat indtryk og er et kreativt indslag i mange forskellige retter. Med sin neutrale smag og fremragende viskositet er den røde palmeolie ideel til både bagning, stegning, marinader og desserter.
Palmeolie indeholder kraftige antioxidanter, da den røde palmeolie er rig på carotener (Provitamin A) –  (52, 5 mg pr. 100 g) & Vitamin E (90 mg pr. 100 g). Pakkestørrelse/emballage til detailmarkedet: 250ml og 500ml.


ERONG LYS PALMEOLIE
Rig på Vitamin E

ERONG Lys Palmeolie er en 100 % naturlig vegetabilsk olie udvundet af friskplukkede, modne palmefrugter.
Med sin fine, lyse farve og neutrale smag kan ERONG Lys Palmeolie indgå i mange forskellige retter og er den perfekte stegeolie. Både til wokretter og al anden stegning.
I den lyse palmeolie har man fjernet det naturlige indhold af carotener for at opnå en neutral farve med bredere anvendelsesmuligheder. Palmeolie indeholder kraftige antioxidanter, da den lyse palmeolie har et højt indhold af Vitamin E (60 mg pr. 100 g). Pakkestørrelse/emballage til detailmarkedet: 500ml og 1100ml.  


Krystallisering
Palmeolie krystalliserer ved opbevaring under 23°C. Er krystalliseringen sket, skal du blot sætte olien i nærheden af en varmekilde eller flasken i varmt vand, og olien vil hurtigt blive flydende igen. Krystalliseringen har ingen betydning for smagen eller brugen af olien.  Man kan sammenligne det med vand, der bliver til is ved nedkøling – og is, der bliver til vand ved opvarmning.

CERTIFICERET BÆREDYGTIG PRODUKTION

ERONG-serien er fremstillet i Malaysia på den danskejede plantage United Plantations, hvor forskning og udvikling går hånd i hånd med et konstant fokus på miljø og social ansvarlighed.

Det har blandt andet medført, at United Plantations som den første palmeolieplantage i verden i august 2008 blev certificeret bæredygtige i den højeste klasse (IP) af organisationen RSPO (Round Table on Sustainable Palm Oil).
RSPO er den ledende organisation inden for bæredygtig produktion, og organisationens stramme kriterier er hovedsagligt miljøbaserede (ISO 14000 og arbejdsmiljøstandarden OHSAS 18001). Læs mere på rspo.org.

OM ERONG
ERONG er en dansk virksomhed, der importerer og sælger bæredygtige, vegetabilske olier i høj kvalitet til det skandinaviske, tyske og engelske marked.
Foruden at være navnet på den nye olieserie, er ERONG også navnet på en lille flod, der krydser plantagen i Malaysia, hvor olien bliver produceret.

Ämnen


Food & Wine