PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/bliv-elektriker-eller-mekaniker-i-danmark-1383

Bliv elektriker eller mekaniker i Danmark

Pressmeddelande maj 25, 2005 Education

Teknisk Erhvervsskole Center i København tilbyder svenske unge, at de kan uddanne sig til håndværkere i den danske hovedstad

Pic00049
Der er ingen grund til at lade sig spærre inde af landegrænse og uddannelsessystem, når man lige så godt kan benytte sig af de muligheder, der er på den anden side af Øresund.
I Danmark har vi et fleksibelt system, når det gælder uddannelse af håndværkere. Her får de unge gerne en chance til, hvis de valgte forkert første gang. På de tekniske skoler er der nemlig også adgang for elever, der er fyldt 20 år, og man gerne vil uddanne sig til for eksempel elektriker eller automekaniker.

Teknisk Erhvervsskole Center, TEC, er Danmarks næststørste tekniske skole med hovedsæde på Frederiksberg ved København. TEC giver nu svenskere mulighed for at benytte sig af de uddannelser, netop denne skole udbyder. Allerede fra skolestart i august 2005 kan svenske elever begynde på TEC.
Med Øresundstoget tager turen fra Malmö til en skole i den danske hovedstad kun tre kvarter. Og der er ingen grund til at lade sig afskrække af, at uddannelsen ligger i et andet land. Det mener i hvert fald Ulf Bergström, der er leder af projekt PraktikSwapØresund, som allerede har erfaring med at udveksle erhvervspraktikanter mellem Danmark og Sverige.
- TEC har fået en rigtig god ide, som jeg er sikker på, mange vil benytte sig af. Skolen giver nogle unge mennesker en chance for at få en uddannelse, der passer til dem. Og det skaber dynamik i hele Øresundsregionen, når vi øger mobiliteten over sundet. Det kan på lang sigt være med til at sikre, at arbejdskraften bliver i regionen, mener Ulf Bergström.

TEC har allerede har gode erfaringer med at tage imod enkelte svenske elever, nemlig på optometrist-uddannelsen. Men det er ikke den eneste grund til, at TEC udvider indbydelsen tværs over sundet til at omfatte endnu flere uddannelser:
- Vi har noget at byde på, som svenskerne ikke selv har. Nemlig et fleksibelt uddannelsessystem, der kan give unge svenskere en ny chance, hvis de valgte forkert i gymnasieskolen. Samtidig har netop vores skole en volumen, der gør, at vi kan skabe et spændende, internordisk studiemiljø, siger Per Buron, der er uddannelseschef på TEC.
Per Buron understreger, at TECs ærinde er at skabe en stærk Øresundsregion med en veluddannet arbejdsstyrke.
- Vi forestiller os at samarbejde med Sverige på den måde, at de svenske TEC-elever fortrinsvis skal i praktik i Sverige. De danske håndværkeruddannelser består jo af skiftevis skole og praktik. Så vores tilbud kommer bestemt også det svenske erhvervsliv til gode. På lang sigt er perspektiverne, at vi også vil udbyde efteruddannelse og videreuddannelse for håndværkere til hele Øresundsregionen, fortæller Per Buron.
- Erfaringerne fra andre uddannelser på TEC viser, at et skolemiljø med skandinavisk islæt er med til at øge elevernes udbytte og med til at give alle elever på uddannelsen bredere kompetencer, end tilfældet er i et rent danskpræget skolemiljø, siger Per Buron.

En af skolens svenske elever, der bor i Malmö, bekræfter, at det sagtens kan lade sig gøre at gå i skole på den anden side af sundet.
- Det er meget nemt for mig. Jeg skifter tog på Nørreport Station, og S-toget stopper lige uden for skolen. Sproget går det også fint med. Det var kun i begyndelsen, der var lidt problemer, fortæller Jane Möller, der er glad for at gå på optometristuddannelsen på TEC.
Hun går i skole i Danmark, fordi man kun kan tage en tilsvarende uddannelse to steder i Sverige, nemlig i Stockholm og i Kalmar.
- København er jo tættere på mit hjem, så jeg slap for at flytte, pointerer Jane Möller.


Flere oplysninger fås hos TECs kommunikationskoordinator Jens Mortensen, tlf.: +45 38177639 og hos uddannelseschef Per Buron, tlf.: +45 38177180
Uddannelseskonsulent, projektleder Ulf Bergström, tlf.: +45 39170754 /+46 709433737
Optometristelev, pendler Jane Möller: +46 709324521
Optometristelev, bor på skolehjem i Danmark, Carl-Johan Sivertsson: +46 739750964
Læs mere om Teknisk Erhvervsskole Center på www.tec.dk

Kontakter


Ämnen


Education