PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/nyt-gr%C3%B8nt-tag-er-klimasmart-og-giver-bedre-%C3%B8konomi-26359

Nyt grønt tag er klimasmart og giver bedre økonomi

Pressemeddelelse august 12, 2020 Grønne tage Grønt tag Navergruppen Nittedals tagtørv Tagarealer Klimasmart Økonomi Isolering Luftfiltre CO2 Støjdæmpning

Den nordiske løsning fra Nittedal kan lægges på alle hustyper

Groent tag sommerhus

Grønne tage er et oplagt valg, der gør noget for mennesker, klima og natur samtidig med, at huset beskyttes på flere forskellige måder. Derfor er det en logisk udvikling, at stadig flere byplanlæggere, arkitekter og rådgivere anbefaler denne løsning.

Når tagarealer udnyttes til grønne områder, opstår der nye muligheder for mennesker, fugle og insekter ligesom indeklima og holdbarheden forbedres væsentligt.

Grønne oaser på nye
og eksisterende tagflader

Nu er grønne tage også enkle at lægge på parcelhuse og sommerhuse. Nittedals Tagtørv er en norsk udviklet løsning, hvor 17 cm tykke sække med tørv lægges på det eksisterende tag.

Det grønne tag kan opsuge over 70 liter vand/m2, og det stiller krav til konstruktionen, som skal kunne bære 130 kg/m2. Inden tørvene lægges på, beklædes taget med en rodsikker membran, og der monteres kantbrædder hele vejen rundt.

Så kan tørvesækkene placeres på tagfladen, og de fås også med græsfrø eller andre former for grøn vækst. Når man kommer godt i gang, er det muligt at lægge op til 20 m2 i timen – og det færdige tag skal vandes grundigt i de første uger.

Hvad gør et grønt tag?

Et grønt tag er en nordisk tradition med en hel række fordele. Det er godt for klima og miljø, fordi det optager CO2, støv og partikler fra luften. Det betyder, at på større byggerier vil de grønne flader fungere som lokale luftfiltre.

Med græs, urter eller andre plantetyper skabes der livsmuligheder for bl.a. fugle og insekter. Samtidig gavner det grønne tag selve huset ved at isolere, støjdæmpe – samt opsuge og forsinke noget af den nedbør, der falder i stadig større mængder.

Ekstra isolering og beskyttelse

Et grønt tag virker som ekstra isolering, der sparer varmeomkostninger om vinteren – og køler om sommeren. På et almindeligt tag kan temperaturen svinge fra plus 80°C til minus 20°C. Dette sker ikke med et grønt tag, der også virker som et naturligt beskyttende lag der forlænger levetiden for hele tagkonstruktionen.

Skal et grønt tag passes som en have?

Nittedals tørvetag kræver ingen særlig pasning. Løsningen tåler, at man går på taget, og at det kan udnyttes som ekstra have/terrasse med udsigt.
Tørvetaget består af hårdføre og ikke-plejekrævende græstyper. Når det regner – også kraftigt – forsinkes vandet af vækstlaget og optages i planterne. Overskydende vand vil sive igennem det grønne tags drænlag og ned til tagrenden.

Alt i alt et ideelt bidrag til huset og naturen.

I Danmark lagerføres de grønne tagløsninger fra Nittedals Tagtørv af Navergruppen. Se mere information på www.navergruppen.dk og www.nittedals.dk

FAKTA OM MONTERING

  1. Forarbejdet– Et tørvetag kan tilbageholde over 70 liter vand/m2 og derfor skal konstruktionen være i orden. Max belastningen er 130 kg/m2.
  2. Montering af kantbrædder –Det anbefales at bruge 75x75 mm kantbrædder på kobbervinkler fra Navergruppen.
  3. Rodsikker membran –Taget beklædes med en rodsikker membran.
  4. Tørvesække fordeles – De fås også med græsfrø eller andre former for grøn vækst.
  5. Taget jævnes og vandes –Når arbejdet er færdigt, skal der vandes grundigt i de første uger.
  6. Det er muligt at lægge op til 20 m2 pr time– og derfor kan de fleste grønne tage laves på en dag.

Kontakter


Emner


Grønne tage Grønt tag Navergruppen Nittedals tagtørv Tagarealer Klimasmart Økonomi Isolering Luftfiltre CO2 Støjdæmpning