PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/traditioner-og-vintersport-p%C3%A5-programmet-i-alpernes-rom-26130

Traditioner og vintersport på programmet i Alpernes Rom

Pressemeddelelse december 9, 2019 Snowboard Cross VM Ski Aosta dalen Breuil-Cervinia VINTER Julemarked

Valle d'Aosta er kendt for sin romerske historie og sine gastronomiske specialiteter, og med 20 skiområder og en lang række begivenheder er området også en særdeles populær vinterdestination. Hvis man er en hund efter vintersport og hyggelige juletraditioner er Valle d'Aosta, Italiens mindste region, et særdeles interessant bekendtskab.

I løbet af de næste måneder er dalen ramme om en perlerække af store sportsbegivenheder. I Breuil-Cervinia, det berømte skisportssted på den italienske side af Matterhorn kan man i ugen op til jul opleve verdensmesterskabet i Snowboard Crossfor både mænd og kvinder - en snowboard-konkurrence hvor en gruppe af snowboardere (typisk fire) starter på samme tid fra toppen af en nedadgående bane og så ellers konkurrerer om at komme først i mål. Snowboard Cross blev første gang introduceret til det olympiske program i 2006, og er en underholdende skisportsdisciplin med høj risiko for at løberne kolliderer.  Der er indledende kampe fredag ​​20. og finale lørdag 21. december.

Velyndere af adrenalinfyldt outdoor har også mange muligheder. Aosta-dalen er en favoritdestination blandt skibjergbestigningsentusiaster, og regionen er vært for en række større konkurrencer, bl.a. den legendariske Mezzalama Trophy i Monte Rosa - verdens højeste alpine bjergbestigningskonkurrence.

Der er imidlertid mange forskellige ruter af varierende sværhedsgrad, så der er noget for enhver smag og evne. Klatrere der vil prøve kræfter med de store tinder som Gran Paradiso anbefales at få hjælp og rådgivning af en af områdets professionelle alpine guider.

Afmærkede vandrestier

Aosta-dalen tilbyder med hundrede kilometervis af stier også et perfekt terræn til langrend, hvor sporene ofte løber for foden af de majestætiske bjerge, og hvor det bestemt ikke er usædvanligt at støde på naturens vilde dyr. Et spændende og mindre teknisk alternativ til langrend er ture med snesko. Snesko er et fodtøj, som har været brugt i århundreder og som spændes på fødderne ved færdsel i dyb sne. Snesko gør det muligt at komme ud i de smukke, hvidklædte terræner, men som med alle bjergaktiviteter, er du naturligvis nødt til at være opmærksom, aldrig overvurdere dine evner og følge godt med i vejr- og sneprognoser.

Romersk julemarked

Et sted hvor alle med garanti kan være med er julemarkedet i Aosta. Fra november til januar forvandles det romerske teater i hovedbyen til en alpin julelandsby. “Marché Vert Noël” er et slaraffenland for de kræsne, der her kan købe lækre lokale specialiteter, vin, julepynt, håndlavede sæber, forskellige former for kunsthåndværk og små overkommelige luksusting, der kan være med til at forsøde juletiden.

Finder man ikke det man søger i den alpine landsby, får man måske svaret i på et andet af byens julemarkeder ved Piazza Chanoux, der ligger tæt den imponerende romerske byport Porta Prætoria fra år 25. f.Kr.

Siden Romerrigets storhedstid har Aosta været en betydningsfuld handelsby på en af de store strækninger gennem det bjergrige Europa. Der er stadig mange levn og vidnesbyrd om romernes tilstedeværelse her, og op mod jul, bliver Aosta også i den grad forvandlet til en handelsby.

Kontaktinformation:

Hvis du har brug for yderligere information om Aosta-dalen, så kontakt venligst:

Target Tourism, Press Office

Pia Klitten Sørensen

E-mail: [email protected]

Telefon: +45 2452 1025

www.target-tourism.dk

The P❄rtal of Skiing in Aosta Valley

Se Mezzalama Trophy VideoYoutube: her

.

Om Valle d’Aosta

Valle d’Aosta, Aosta-dalen, er med et areal på omkring 3270 km2 den mindste region i Italien. De ca. 128.000 indbyggere har til gengæld mange højdemeter at boltre sig på. En tredjedel af områdets samlede areal ligger nemlig i over 2600 meters højde. Dalen er formet af gletsjere og omgivet af bjerge: Et smukt område som taget ud af en billedbog, spektakulært placeret midt mellem Europas højeste tinder med Mont Blanc på grænsen til Frankrig til den ene side og Matterhorn og Monte Rosa på kanten til Schweiz til den anden. Det er også her, at man finder den vilde og upolerede nationalpark Gran Paradiso. Også kulturelt befinder man sig i et fint spændingsfelt mellem italiensk og fransk. Med en udsøgt gastronomi, et arkitektonisk charmerende og pittoresk alpelandskab samt et stort udbud af sportsmuligheder trækker området folk til fra hele verden. Som region byder Aosta-dalen ikke kun på fordelagtige betingelser for bjergbestigere, vandrefolk og skiløbere. Det er også et oplagt rejsemål for folk, der ønsker en mere magelig ferie i smukke omgivelser.http://www.lovevda.it/en

Emner


Snowboard Cross VM Ski Aosta dalen Breuil-Cervinia VINTER Julemarked