PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/kokosbriketter-giver-30-ekstra-varme-2986

Kokosbriketter giver 30 % ekstra varme

Pressemeddelelse juli 4, 2006 Livsstil

- og så kan de genanvendes op til tre gange.

Briketter fremstillet af thailanske kokosnødder er et nyt og miljørigtigt alternativ til de mere almindelige træbriketter. De er udelukkende produceret af rene naturmaterialer uden tilsætningsstoffer eller kemikalier og er derfor lige velegnet til grill, brændeovn, pejs eller kamin.

Det er kun rester af skallerne, som anvendes, når olien er presset ud af dem. De blandes med majsmel som bindemiddel til en masse, der skæres ud i et optimalt design sekskantet eller firkantet med et hul i midten for at opnå en skorstens-effekt, og i den ønskede størrelse, før de carboniseres og lufttørres.

Kokosbriketterne er lidt dyrere end andre briketter, men investeringen kommer hurtigt hjem igen. For kokosbriketter kan nemlig brænde i indtil seks timer på grund af et meget højt indhold af kulstof og har tilmed 30 procent højere varmeudvikling end lignende produkter, men alligevel kan de slukkes med vand eller kvælning - og så kan de endda genantændes op til tre gange. Disse egenskaber gør dem meget økonomiske i brug, og dertil kommer en beskeden røgudvikling, der endda lugter godt og efterlader næsten ingen aske. Og bare rolig, grillkødet kommer ikke til at smage af kokos.

Yderligere oplysninger fås hos Jørgensen Engros på tlf. 97175599
eller E-mail: [email protected]   www.kokosbriketten.dk

Kontakter


Emner


Livsstil