PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/the-halloween-concert-musikalsk-underholdning-for-hele-familien-24026

The Halloween Concert - musikalsk underholdning for hele familien

Pressemeddelelse oktober 19, 2017 København For børn Koncert Halloween Det Kongelige Kapel Publikumsorkesteret Det kongelige Teater 29.Oktober kl. 19 Underholdning Gamle Scene Klassisk musik

Publikumsorkesteret med solister fra Det Kongelige Kapel Dirigent: Mette Hanskov Konferencier: Henrik Goldschmidt Det Kongelige Teater, Gamle Scene (Kongens Nytorv, KBH) Søndag d. 29. oktober, 19.00 – billetter af 150 kr. /stk.(Børn/unge under 25 år, 90 kr./stk)

For første gang på Det Kongelige Teaters Gamle Scene kan du opleve en koncert på alle de instrumenter, der findes i et symfoniorkester. Det er solister fra Det Kongelige Kapel og det over 100 mand store Publikumsorkester, der til sammen leverer et brag af en Halloween-koncert for hele familien.

Mette Hanskov, solobasist i Det Kgl. Kapel og musikalsk leder af Publikumsorkestret, har sammensat et program ud fra de store mestres værker, der giver den rette stemning for det uhyggelige, det spændende, det utrolige og det uvisse. Koncerten tager dig med tilbage – eller frem – i tiden til helt andre verdener end den, du er vant til. Giv dig selv en god og (u)hyggelig oplevelse i et svævende univers og glem alt om skolelektier og det triste efterårsvejr for en stund.

På Gamle Scene på Kongens Nytorv spiller Publikumsorkestret sammen med solister fra Det Kongelige Kapel på alt fra piccolofløjte, obo, fagot, klarinet, bratsch,  tuba,  harpe, trompet... og meget meget andet.

En storslået symfoni af klassiske værker, der bringer os til en verden af mystik, trolderier, druider, hekse, overnaturlige kræfter og en masse musikalske overraskelser, arrangeret af Mette Hanskov.

Billetter
...af 150 kr. stykket kan bestilles via Det Kongelige Teater på:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20172018/koncert/the-halloween-concert/


Om Publikumsorkesteret:
Publikumsorkesteret er et symfoniorkester, der har næsten 200 medlemmer, som alle har det til tilfælles, at de elsker at spille musik. Orkestret adskiller sig fra andre orkestre på flere områder. F.eks. er det yngste medlem blot 10 år gammelt, mens det ældste er 83. Hertil kommer, at alle musikalske niveauer er repræsenteret; den absolutte begynder spiller således sammen med den meget øvede. Nybegynderne spiller efter specielle håndtegn, som de får fra dirigenten undervejs i musikken. De let øvede spiller efter en lettere udgave af originalstemmerne, mens de mere rutinerede spiller direkte efter komponisternes originale noder. Dette gør det muligt for alle  –  uanset alder og musikalske forudsætninger  –  at spille sammen, bidrage til helheden og dermed levere et samlet symfonisk udtryk. Dette forhold gør Publikumsorkesteret til et unikt orkester

Orkestret blev etableret i september 2015 som ’Det Kongelige Teaters Publikumsorkester’ og drives nu som en forening. Det er solobassist i Det Kongelige Kapel Mette Hanskov, der er orkestrets dirigent og musikalske chef. Andre medlemmer af Det Kongelige Kapel hjælper og støtter også op om orkestret i det daglige – bl.a. solooboist Henrik Goldschmidt. Orkestret spiller bl.a. uddrag Det Kongelige Teaters repertoire. Der er orkesterprøve én gang om ugen i Kapellets øvesal i Operaen, og der spilles to til tre offentlige koncerter om året i ind- og udland.

Yderligere information
Ønsker du at vide mere om dette unikke orkester, kontakt Kira Leopoldine Fryland Lyngse på [email protected]  eller besøg vores hjemmeside på: www.publikumsorkesteret.dk

Kontakter


Emner


København For børn Koncert Halloween Det Kongelige Kapel Publikumsorkesteret Det kongelige Teater 29.Oktober kl. 19 Underholdning Gamle Scene Klassisk musik