PressPort logo
https://www.pressport.com/se/news/pressreleases/ny-stilren-design-f%C3%B6r-v%C3%A4rme-i-brett-format-24000

Ny stilren design för värme i brett format

Pressmeddelande oktober 18, 2017 Design Värme Kaminer

Lotus Style lyfter standarden för moderna kaminer till en ny nivå

1264 Style 470W fedtsten

Frågan är hur enkel och stilren en kamin kan vara – om den samtidigt ska kunna värma upp en stor bostadsyta. Med Style introducerar den danska producenten Lotus en kamin där den stilrena designen kombineras med brännkammarens praktiska funktioner.

Formatet är utdraget och brett och påminner om en storskärms-tv. Glaset framför brasan ramas in av antingen täljsten, Indian Night eller Limestone. Kvalitetsmaterial som till färg och struktur passar många olika inredningsstilar.

Resultatet är en kamin som naturligt smälter in och skapar stämning även bland moderna designmöbler. 

Enkel hantering– behaglig temperatur

Style finns i modellerna 370 och 470W, som är 72 respektive 93 cm breda. Kaminerna är utrustade med Lotus speciella Clean Burn-teknik som med sin rena förbränning utnyttjar veden effektivt och klarar att värma bostäder på 30-140 m2.

Tack vare Comfort Air Control-systemet går det enkelt att tända kaminen och reglera värmen i olika steg/hack. Det är därför lätt att ställa in en jämn och behaglig temperatur som tack vare kaminens massa kan avges under lång tid. 

Sockel i samma stil

Kaminerna levereras med en sockel där det finns plats för vedförvaring. På den bredare modellen kan sockeln förses med ett fack för tändmaterial, handskar och andra tillbehör. Allt i en enhetlig design.

De nya Lotus Style-kaminerna i täljsten, Indian Knight och Limestone kostar från SEK 20 595 kr.

Mer information och närmaste återförsäljare finns på www.lotusstoves.com

Kontakter


Ämnen


Design Värme Kaminer