PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/folkeskolens-alkoholkultur-flyttet-til-ungdomsuddannelserne-23861

Folkeskolens alkoholkultur flyttet til ungdomsuddannelserne

Pressemeddelelse august 11, 2017 Ungdomsuddannelser Alkoholkultur Introfester Gymnasiestart Ulvedalene

Ny indsats opfordrer forældre med børn, der er startet i gymnasiet eller på anden ungdomsuddannelse, til at sætte rammer for alkoholkulturen.

Forside Folder

Når sommeren går på held, møder man flokke af forventningsfulde unge, der starter på deres nye skolegang i gymnasiet. For de nye 1.g’ere er det en start på et ungdomsliv med nye kammerater og for de fleste også med alkohol, opvarmning og fester. Hvor de unge tidligere havde gjort sig deres erfaringer med alkohol i folkeskolen, er der i dag mange, der ikke har været berusede og kender grænserne for, hvor meget de kan tåle, når de starter i gymnasiet eller på anden ungdomsuddannelse.

Derfor har GODA i samarbejde med Basen/SSP Hillerød udarbejdet en folder målrettet forældre til 1. g’ere med gode råd til at lave aftaler samt give de unge den nødvendige viden om alkohol.

Debutalderen for at drikke er nemlig hævet ca. et år, og når de unge begynder at drikke, drikker de mindre end tidligere. Det betyder, at en del er ’alkoholnybegyndere’ ved gymnasiestart. Samtidig kan forældre have svært ved at blande sig, da de unge formodes at være modne og selvstændige, når de starter på en ungdomsuddannelse. Denne cocktail af relativ uerfarenhed og manglende forældrekontrol har gjort de unge udsatte, når de konfronteres med drikkepresset i gymnasiet.

Udover folderen, som gymnasierne kan udlevere til forældrene, er der tips om alkohol både til forældre og unge på Facebooksiderne ’GODA – God Alkoholkultur og ’All Night Long – GODA’.

På ’alkoholdialog.dk’ er desuden over 50 artikler og film, der kan anvendes i undervisningen i gymnasiet for at sætte fokus på alkoholkulturen.

Folder til forældre: https://interactivepdf.uniflip.com/2/610313/1085451/pub/html5.html

Alkoholdialog.dk: http://alkoholdialog.dk/

Facebookopslag målrettet forældre: https://www.facebook.com/GODA-God-Alkoholkultur-1013381098745454/

Facebookopslag målrettet unge: https://www.facebook.com/alkoholdialog.dk/

Statistikker om unges alkoholforbrug: http://alkoholdialog.dk/gymnasietarticles/statistikker/

Kontakter


Emner


Ungdomsuddannelser Alkoholkultur Introfester Gymnasiestart Ulvedalene