PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/ip-sertifiseringen-p%C3%A5-mobilen-hva-betyr-det-egentlig-23788

IP-sertifiseringen på mobilen – Hva betyr det egentlig?

Press release juni 22, 2017 Elektronikk Elektronikk-kjedene Ip Vanntett mobil Power Mobiltelefoner Mobil Hjemmeelektronikk Ip sertifisering

Nye mobiltelefoner er i dag gjerne merket med IP-sertifisering og reklamerer derfor ofte med at de er vanntette, vannresistente eller sprutsikre. Men hva betyr det egentlig?

Tåler mobilen sand eller vann?

IP-sertifiseringen på mobiltelefoner består av to bokstaver, IP (International Protocol), og to tall, for eksempel IP67. Det første sifferet angir telefonens beskyttelse mot inntrengning av faste gjenstander som for eksempel støv og sand, og her vil en skala fra 0-6 angi hvor støvtett telefonen er. 0 gir ingen beskyttelse, mens 6 gir full beskyttelse. Har telefonen din for eksempel IPx7, så er telefonen ikke støvtett. Har telefonen derimot en IP-sertifisering på IP6x er den helt støvtett.

Har du en telefon med IP6x-sertifisering kan du helt trygt ta med deg mobilen på stranden, uten å måtte være redd for at det skal komme sand inn.

Tall nummer to angir mobilens beskyttelse mot skadelig inntrengning av vann, og her vil en skala fra 0-8 angi hvor vanntett mobilen er. Også her starter skalaen på 0 - som betyr at telefonen ikke er beskyttet mot vannsprut eller lignende, mens 7 beskytter mot neddykking i vann, 15-100cm, i 30 minutter.

Men hvilken sertifisering trenger du for å kunne ha telefonen med deg på badet når du dusjer? En oversikt over hele skalaen finner du på https://www.power.no/magasinet/vanntett-mobil/

Om POWER

POWER er Nordens nye elektrogigant som utfordrer markedet med prisrobot og oppdaterte nettpriser i butikk. POWER-suksessen startet i Danmark i 2015. Senere åpnet vi i Finland og Sverige, og i mai 2017 kom POWER til Norge. I POWER ønsker vi alltid å ligge ett steg foran, fordi vi vet at smarte, effektive løsninger holder prisene lave, samtidig som det gir den beste handleopplevelsen for kundene.  

Contacts


Linda Paulsen Strand

Project Manager – Nordic Marketing
Power International AS
Linda************************ Reveal...
+47 9********** Reveal...

Subjects


Elektronikk Elektronikk-kjedene Ip Vanntett mobil Power Mobiltelefoner Mobil Hjemmeelektronikk Ip sertifisering