PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/industrien-vil-k%C3%A6mpe-for-de-unges-hoveder-og-h%C3%A6nder-23511

Industrien vil kæmpe for de unges hoveder og hænder

Pressemeddelelse marts 24, 2017 VTIM Industritekniker Tiltrække de unge til industriteknikeruddannelsen Supportteam Erhvervskoler

Ved den veloverståede VTM Messe i Odense blev der sat fokus på den stigende mangel af faglærte medarbejdere i metal- og maskinindustrien.

VTM messen 2017
Ved den veloverståede VTM Messe i Odense blev der sat fokus på den stigende mangel af faglærte medarbejdere i metal- og maskinindustrien.

Det gav ny vind i sejlene for kampagnen Industritekniker.nu, der forener virksomhedernes indsats i rekrutteringen af unge til industrien.

Hvert tredje år samles metal- og maskinindustrien til forhandlernes fagmesse VTM. Her vises den nyeste teknologi frem og branchen mødes på tværs af hele landet. En rekordhøj deltagelse på 6.000 fagfolk vidner om en stor investeringslyst og stigende produktivitet i industrien.

Til trods for de mange sundhedstegn i industrien, er der desværre også en stigende mangel på faglærte, der skal håndtere de nye højteknologiske maskiner. Derfor er der brug for mange flere unge, der får øjnene op for karrieremulighederne i industrien.

Virksomhederne går forrest
Derfor går virksomhederne forrest i rekrutteringen af flere unge til industriens erhvervsuddannelser. Der er siden 2015 opstået 8 lokale supportteams omkring de erhvervsskoler, der uddanner til industrien. I disse supportteams arbejder virksomhederne sammen med erhvervsskolerne om at rekruttere flere unge til uddannelserne, øge uddannelseskvaliteten og sikre gode praktikpladser til alle unge. Formålet med virksomhedernes supportteams er, at de vil dele uddannelsesansvaret ud på flere hænder og løfte i flok!

- Det er en fælles udfordring for producenter, forhandlere og kunder, at der mangler faglærte hænder. Uden den tilstrækkelige arbejdskraft, vil virksomheder blive nødt til at takke nej til ordrer eller flytte produktionen til udlandet, udtaler Lars Lynge, DVF-formand og CEO i Hermle Nordic.

Flere lokale supportteam
På VTM Messe var der bred opbakning til den nye bevægelse i branchen. Langt de fleste SMVer ønsker at bidrage til unges uddannelsesvalg og –forløb. Men de finder det ligeledes udfordrende at gennemskue hvordan man kan hjælpe. Modellen med supportteams, hvor man går sammen med andre lokale virksomheder om at løfte opgave, var derfor et velkomment initiativ. Mere end 50 virksomheder meddelte deres interesse for at bidrage til supportteams i hele landet og der var fire indmeldelser af virksomheder på messen. Det glæder initiativtageren bag Supportteam Danmark.

- Vi skal stå sammen som virksomheder, hvis industriens uddannelser skal tiltrække nye, dygtige unge. Derfor er det et vigtigt boost til vores fælles kampagne, at så mange bakker op om indsatsen. Med flere medlemmer i de lokale supportteams, vil det skabe den positive spiral, som vi så frygteligt har brug for. Skoler, fonde, politikere, forældre og ikke mindst de unge selv er lettere at råbe op, når vi står sammen som branche, udtaler Henning Dam, CEO i Flextek A/S og initiativtager til Supportteam Danmark.

Læs mere om Supportteam Danmark og kampagnen på industritekniker.nu

Kontakter


Emner


VTIM Industritekniker Tiltrække de unge til industriteknikeruddannelsen Supportteam Erhvervskoler


VTM messen 2017
Ved den veloverståede VTM Messe i Odense blev der sat fokus på den stigende mangel af faglærte medarbejdere i metal- og maskinindustrien.
Hent | 5,28 MB | 2853 x 3804 | .jpg

Zip og hent alle filer