PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/storproducent-af-skibsmotorer-v%C3%A6gter-indflydelse-og-t%C3%A6t-dialog-med-den-lokale-erhvervsskole-h%C3%B8jt-n%C3%A5r-det-g%C3%A6lder-uddannelsen-af-fremtidens-industriteknikere-23396

Storproducent af skibsmotorer vægter indflydelse og tæt dialog med den lokale erhvervsskole højt, når det gælder uddannelsen af fremtidens industriteknikere

Pressemeddelelse februar 20, 2017 Samfundsansvar Lærlinge Teknologi Supportteam Danmark medlemsskab Udfordringer

MAN Diesel & Turbo i København har længe været en attraktiv virksomhed for industriteknikerlærlinge – så den primære årsag til, at de aktivt er gået ind i Supportteamet ved NEXT Uddannelse København har en helt anden årsag.

Interessen for at gøre noget for faget var den helt store drivkraft, da MAN Diesel & Turbo i skikkelse af driftsleder Denni Kragh, valgte at blive en del af supportteamet. Ifølge ham har virksomhederne en grundlæggende pligt til, at bidrage til at skabe lærepladser og give de unge en uddannelse.

Teknologisk kvantespring kræver nytænkning
I de ca. 40 år hvor han har haft med lærlinge at gøre, er der sket en enorm teknologisk udvikling og faget har ændret sig til at alt er computerstyret. - Derfor er det vigtigt, at virksomheder og erhvervsskoler har samme dagsorden, når det gælder uddannelsen til industritekniker. – I en situation med mangel på industriteknikere er der behov for nytænkning – og her er supportteamet et rigtig godt initiativ, hvor kræfterne samles om at markedsføre uddannelsen professionelt over for de unge samtidig med, at vi har en tæt dialog med NEXT, så vi altid har fingeren på pulsen, konstaterer han.

De unge lærlinge er de bedste ambassadører
Hos MAN Diesel & Turbo er der pt. ansat 21 lærlinge og de er ofte ude i ”felten” for Supportteamet. De har repræsenteret Industritekniker.nu standen på DM i Skills og CPH Skills samt været en del af HandsOn’s aktiviteter med at fortælle de unge, hvad det vil sige at være industritekniker og hvilke muligheder der også er, hvis man vil læse videre – Vi har også en super dygtig industriteknikerlærling, en pige, der via Dansk Industri deltager i forskellige aktiviteter målrettet folkeskoleelever, hvor de fortæller de unge om uddannelsen og fremtidsmulighederne – og så kan de også se, at det er et fag for piger, fortæller Denni. – For nylig har vi haft 100 folkeskoleelever fra 8. klasse på besøg, hvor vores lærlinge viste dem rundt i produktionen, på vores museum og lavede forskellige konkurrencer. Jeg tror på, at det skaber noget interesse og goodwill for vores virksomhed, som kommer os til gode på sigt, tilføjer han.


Et godt match skaber synergi mellem virksomhed og lærling
Denni Kragh har ikke svært ved at se fordelene ved at have lærlinge. – Vi vil gerne beholde vores lærlinge, da de jo gerne på sigt skal blive en god medarbejder, der kan tage over, når nogle at de ældre medarbejdere går på pension. Generelt spiller sidemandsoplæring her en vigtig rolle. – Lærlingene kommer med nye øjne og stiller mange relevante spørgsmål, som ofte giver anledning til at se på fx processer eller emner på en ny måde, slutter han.

Kontakter


Emner


Samfundsansvar Lærlinge Teknologi Supportteam Danmark medlemsskab Udfordringer


Foto 2
Nutidens industritekniker arbejder i et højteknologisk miljø, som her hos MAN Diesel & Turbo.
Hent | 0,12 MB | 480 x 640 | .JPG

Mette Foldager betjener CNC-styret maskine
Industritekniker Mette Foldager betjener en CNC-styret maskine til kr. 4 mio., hvor der produceres emner til brændstofsystemet.
Hent | 0,1 MB | 480 x 640 | .JPG

Zip og hent alle filer