PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/ny-behandling-til-hunde-med-%C3%B8rebet%C3%A6ndelse-22958

Ny behandling til hunde med ørebetændelse

Pressemeddelelse september 29, 2016 Ørebetændelse dyrlæge Hunde

Nu kan dyrlægen give en komplet behandling af hunde med øregangsbetændelse

1181 1

Der er gode nyheder til hunde, der rammes af betændelse i øregangene. En ny behandlingsform betyder, at det nu i de fleste tilfælde er nok med to besøg hos dyrlægen for at hjælpe hunden af med infektionen.

Rigtig mange hundeejere kender til denne lidelse, som kan være tilbagevendende, fordi årsagen hos 75-80% af hundene i virkeligheden er allergi. Allergien svækker huden i ørerne, så bakterier og svampe kan angribe og give betændelse. Derfor er det vigtigt at få dyrlægen til at undersøge hunden nærmere.

To behandlinger er nok
Når dyrlægen har undersøgt hunden og stillet diagnosen, kan første behandling gives på klinikken. Da der blot kræves én behandling mere, kan den også foretages hos dyrlægen ved kontrolbesøget en uge efter.

Dermed er man som hunde-ejer fri for de ’slåskampe’, der helt naturligt kan komme, når en hund med ømme ører skal dryppes med medicin. Nu kan hunden hjælpes af med betændelsen og smerterne, uden at den bliver nervøs for at blive rørt på - eller omkring - ørerne.

Stop betændelserne med den rigtige diagnose
Når en hund får øregangs-betændelse, er det vigtigt at få dyrlægen til at stille den rigtige diagnose for at undgå flere angreb. For hvis hunden har allergi eller en anden underliggende lidelse, vil den stadig være udsat, når infektionen er behandlet.

Lad dyrlægen sikre hunden i fremtiden, da gentagne betændelser kan ødelægge øregangen permanent.

Bruskdannelse, forkalkning og andre skader kan ende med at lukke øregangen helt, så operation kan blive nødvendig.

Osurnia fra Elanco Animal Health er en receptpligtig behandling, der fås hos praktiserende dyrlæger over hele landet.

Emner


Ørebetændelse dyrlæge Hunde