PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/1001-vendepunkter-f%C3%A6llesskaber-p%C3%A5-v%C3%A6resteder-baner-vejen-for-sociale-forandringer-22928

1001 vendepunkter: Fællesskaber på væresteder baner vejen for sociale forandringer

Pressemeddelelse september 13, 2016 Værested Socialt udsat Forandring Vendepunkt

I foråret satte Landsforeningen af VæreSteder sig for at indsamle 1001 gode historier fra socialt udsatte, der har mødt et vendepunkt og skabt sig et bedre liv. I dag er de 1001 historier nået, og billedet er klart: Fællesskaber gennem eksempelvis væresteder og idræt skaber forandringerne

Ferie Camp og Udsatte Legene

www.dengodehistorie.net kan man læse om Stefan, Michael, Stine og mange andre. Alle har de levet hårde liv. På gaden. På understøttelse. Med misbrug. Med psykiske lidelser. Og i mange tilfælde flere af problemerne samtidigt. Men alle er de også konkrete vidnesbyrd om, at der findes en vej til et bedre liv.

Hen over sommeren har Landsforeningen af VæreSteder indsamlet beretninger fra socialt udsatte, der har mødt et vendepunkt og er kommet – helt eller delvist – ud af deres problemer. I dag er målet om de 1001 indsamlede historier nået.

”Når vi ser på de indsendte fortællinger, bliver vi bekræftet i, at forandring er muligt. Og der tegner sig et klart billede af, at det er fællesskaber af forskellig slags, der skaber vendepunkterne. Det kan være i regi af værestedet, en idrætsklub, anonyme fællesskaber som AA og NA osv.”, fortæller Cliff Kaltoft, sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder.

Værestederne viser vejen

I Landsforeningen af VæreSteder er de indsendte historier et klart bevis på, at det nytter at lave socialt arbejde:

Der hersker en masse myter på dette område – f.eks., at socialt arbejde ikke fører til noget. Derfor har man, de seneste år, satset på at skadesreducere frem for at sigte mod at skabe reelle forandringer. Det har vi nu slået en tyk pæl igennem”, siger Cliff Kaltoft.

Ifølge ham er det nu op til politikerne at beslutte, om de vil prioritere forandringsrettede indsatser – som eksempelvis værestederne - og give muligheder for at skabe de næste 1000 vendepunkter.

 

For yderligere oplysninger, kontakt sekretariatschef i Landsforeningen af VæreSteder, Cliff Kaltoft på tlf. 21 47 39 65 /[email protected]eller kommunikationskonsulent Morten Blume Laursen på tlf. 29 11 74 99 eller[email protected].

Vedhæftet er højtopløse fotos fra Landsforeningen af VæreSteders Ferie Camp i august, hvor kampagnen Den Gode Historie blev markeret, bl.a. med en national vendepunktsdag. Foto: Büro Jantzen

www.dengodehistorie.net

www.vaeresteder.dk

Kontakter


Cliff Kaltoft

Sekretariatschef
Landsforeningen af VæreSteder
cliff******** Vis...
2147**** Vis...

Emner


Værested Socialt udsat Forandring Vendepunkt