PressPort logo
https://www.pressport.com/dk/news/pressreleases/danske-landskabsarkitekter-f%C3%A5r-ny-formand-20176

Danske Landskabsarkitekter får ny formand

Pressemeddelelse april 28, 2015 Arkitektur Landskabsarkitektur Susanne Renée Grunkin Danske Landskabsarkitekter

Susanne Renée Grunkin tiltræder som ny formand for Danske Landskabsarkitekter - en interesseforening, der arbejder målrettet på at synliggøre landskabsarkitekturens kvaliteter som grundlag for udviklingen af de fysiske udemiljøer.

Susanne Renée Grunkin 01

Gennem de seneste år er der kommet et øget fokus på, hvordan udemiljøer binder os sammen og giver identitet.  Byrum, parker, landskaber og grønne anlæg er mødesteder og attraktioner til gavn for alle. Det er netop landskabsarkitekternes kerneområder. Susanne Renée Grunkin indtager nu formandsposten for Danske Landskabsarkitekter – en interesseforening hvis fagområde er i kraftig udvikling.

Susanne Renée Grunkin er i 1998 uddannet landskabsarkitekt fra KVL - det nuværende KU LIFE. Siden marts 2015 har hun været faglig leder af landskab hos JJW Arkitekter, hvor hun er overordnet ansvarlig for ledelse, styring og koordinering af landskabsgruppens opgaver. Inden da var hun i en 10-årig periode ansat som seniorlandskabsarkitekt hos JUUL | FROST Arkitekter.

Susanne Renée Grunkin glæder sig over landskabsarkitekturens medvind: ”Det er et utroligt spændende tidspunkt, jeg bliver formand for Danske Landskabsarkitekter på. Vores fag er i rivende udvikling. Vi arbejder nærmest instinktivt med de tre gængse bæredygtighedsparametre. På det miljømæssige område imødekommer vi klimaudfordringerne, når vi med et samlet greb udvikler byrum og afleder regnvand ved hjælp af LAR og andre løsninger. På det sociale område er vi med til at udvikle offentlige udearealer, der fungerer som uformelle mødesteder og endelig viser adskillige undersøgelser at nærhed til grønne arealer har en positiv økonomisk effekt”.

Lillan S. Thomsen er sekretariatsleder i Danske Landskabsarkitekter og hilser gamle og nye bestyrelsesmedlemmer velkomne. ”Vi oplever en øget interesse for vores virke fra vores omverden såvel som vores egne rækker. Jeg takker vores tidligere formand Karen Sejr for en kæmpe og effektiv indsats og ønsker hende al mulig held og lykke i hendes nye stilling som kommunikationschef i Danske Ark. Jeg ser også frem til at fortsætte Danske Landskabsarkitekters igangværende udviklingsarbejde med vores nye bestyrelse”.

Susanne Renée Geunkin afslutter For mig er det afgørende, at den nye bestyrelse er opsat på at løfte i flok og lytte til vores medlemmers input. Nu skal vi i arbejdstøjet, og vi afholder en større strategiworkshop i juni måned. Men allerede nu kan jeg løfte sløret for, at vi som forening blandt andet vil fokusere på kommunikation og synliggørelse af landskabsarkitekternes værdiskabende bidrag til samfundet, arbejde målrettet med medlemsengagement og indgå i en række strategiske samarbejder som en række af vores kommende indsatsområder”.

Læs mere om Danske Landskabsarkitekter på http://www.landskabsarkitekter.dk/

FAKTA – DANSKE LANDSKABSARKITEKTERS NYE BESTYRELSE
I forbindelse med formandsskiftet er der konstitueret en ny bestyrelse for Danske Landskabsarkitekter. Den nye bestyrelse består af Susanne Renée Grunkin (Formand, JJW Arkitekter), Bjørn Ginman (Kasserer, SLA), Thomas Juel Clemmensen (Arkitektskolen i Aarhus), Ole Mouritsen (lektor emeritus, Arkitektskolen i Aarhus), Elzelina van Melle (KU & EVM Landskab), Jacob Sandell Sørensen (Tredje Natur), Louise Irminger Axholm (Danielsen Urban Landscape), Tine Vogt Laustsen (Via Trafik), Philip Dahlerup Christensen (landskabsarkitekt MDL) og Andreas Jønck Faartoft (stud., KU LIFE Science).

Billedtekst:Susanne Renée Grunkin, landskabsarkitekt MDL og faglig leder af landskab hos JJW Arkitekter, er ny formand for Danske Landskabsarkitekter. Foto: Henriette Dan Bonde.

Kontakter


Martin Hedevang Andersen

Landskabsarkitekt MDL / Formand Danske Landskabsarkitekter
Danske Landskabsarkitekter
forma************************* Vis...
21637*** Vis...

Emner


Arkitektur Landskabsarkitektur Susanne Renée Grunkin Danske Landskabsarkitekter