PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/verdens-milj%C3%B8verndag-for-alle-13713

Verdens miljøverndag for alle

Press release juni 4, 2012 Energy & Environment

Tirsdag 5. juni er det igjen klart for Verdens miljøverndag og lørdag gikk startskuddet rundt om i landet. Alt fra privatpersoner, bedrifter og organisasjoner til landets barnehager slår et slag for miljøet denne uka.

Adm.dir. Sandro Parmeggiani

Lørdag var oppstarten for Miljødagen, med blant annet Miljøfestival i Oslo, miljøtorg i Kristiansand og folkefrokost i Stavanger. I løpet av uka, og særlig 5. juni, skjer det store markeringer i Norge og verden for øvrig. Alle kan bidra, bedrifter så vel som organisasjoner og enkeltpersoner. 

Positivt med fokus på miljø
Miljøenergiselskapet For Better Days er positive til markeringer som denne og andre tiltak som setter miljøet på dagsorden. 

- Alle slike markeringer som har fokus på miljø er positivt, sier administrerende direktør Sandro Parmeggiani. - Dette er en verdensomspennende markering med FN i ryggen, men jeg er redd mannen i gata ikke nødvendigvis har fått med seg at det er miljødag. Da er det spesielt fint at mange barnehager rundt om i landet skal markere dagen, fortsetter Parmeggiani, det er en fin måte å gjøre dagen kjent for folk flest og uten tvil et positivt bidrag i forhold til å skape en miljøbevisst generasjon etter oss.

Innsats for miljøet hver dag
På spørsmål om hvordan For Better Days markerer dagen, svarer en munter Parmeggiani at de som selskap gjør en innsats hver dag ved salg av strøm med opprinnelsesgaranti, i tillegg til å samarbeide med ledende miljøvernorganisasjoner for en mest mulig miljøvennlig strømproduksjon. Det er også det som er meningen med Verdens miljøverndag, målet er økt fokus på miljø hele året. 

- Men som enkeltpersoner har mange av oss i For Better Days planer, forteller Parmeggani, noen tar for eksempel sykkel i stedet for bil, mens andre går for vegetarmat denne dagen. Og vi vil selvsagt oppfordre alle våre kunder om å gjøre en ekstra innsats for miljøet 5. juni.

Om Verdens miljøverndag
Verdens miljøverndag markeres i hele verden den 5. juni hvert år. Miljødagen ble stiftet etter FNs miljøvernkonferanse i Stockholm i 1972 og blir organisert av FNs miljøprogram. Temaet er i år grønn økonomi. 

Om For Better Days
Miljøenergiselskapet For Better Days ble lansert i 2011 og eies av Nordmøre Energiverk AS (NEAS) og Sparebank1 Nordvest. Selskapet tilbyr strømavtaler med opprinnelsesgaranti fra fornybar energi og samarbeider blant annet med WWF. Les mer om For Better Days og WWF her. 

For Better Days har engasjert 5 familier som blogger om hvordan de reduserer strømforbruket. Her kan du følge strømbloggene:

Pettersen/For Better Days 
Lundestad Myrvang/For Better Days 
Nossen/For Better Days 
Grimsmo Jørgensen/For Better Days 
Kollandsrud/For Better Days

Contacts


Tanja Vaage

Avdelingssjef Marked
For Better Days
tanja******* Reveal...
977 4***** Reveal...

Subjects


Energy & Environment