PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/vbg-lanserer-spesialdesignet-underkj%C3%B8ringshinder-22033

VBG lanserer spesialdesignet underkjøringshinder

Press release desember 17, 2015 VBG Group

Med det nye produktet, UDSP, er en skrå underkjøringshinderprofil ikke lengre uforenlig med typegodkjenning.

VGA USH1

Så langt har det ikke vært mulig å få en typegodkjenning for underkjøringshinder bak med en skrå, diamantformet profil. Det hullet i markedet vil VBG GROUP tette med den nye underkjøringshinderserien, UDSP (Underrun Diamond Steel Profile), som passer til gavlsettseriene EDS-2, EDM-2, EDL-2, EDF, EUP og EUR-4.

– Det har manglet en løsning som både matcher den nåværende byggingskulturen og som gjør typegodkjenning mulig med alle fordelene det gir. Det er stor etterspørsel blant transportfirmaer og byggere etter sertifiserte produkter som gir økt sikkerhet og lett kan godkjennes ved både førstegangstilsyn og periodiske tilsyn, sier Gunnar Nyvaller fra VBG GROUP TRUCK EQUIPMENT.

Optimale dimensjoner

Serien har optimale dimensjoner etter EU-kravene til mål for underkjøringshindre. I praksis betyr det at underkjøringshinderet sett fra siden har en skrå, diamantformet profil. Fordelen i forhold til en plan flate er at fremmedelementer enkelt vil skli av ved tipping. Det er svært ettertraktet fordi det vil redusere risikoen for spredning av mikroorganismer og smitte.

– Ideen er ikke ny, og en rekke konstruksjoner har allerede denne egenskapen. Forskjellen er at denne løsningen er testet, godkjent og sertifisert både i henhold til nasjonal lovgivning og EU-reglene for typegodkjennelse. Dermed kan man være helt trygg både når man kjører til ettersyn og rundt i trafikken, og når man eventuelt stoppes for kontroll, fastslår Gunnar Nyvaller. 

En brikke i puslespillet

I likhet med resten av VBGs underkjøringshinderprogram er de nye produktene designet for optimal ytelse i samspill med både produkter fra VBG og andre produsenter. Gunnar Nyvaller understreker likevel at man med et integrert VBG-system oppnår best mulig sikkerhet og ytelse.

– Den optimale løsningen er å bygge inn underkjøringshinderet i et samlet VBG-koblingskonsept, som i tillegg til koblinger og underkjøringshinder inneholder trekkstenger, trekkøyer, gavler, trekkbjelker og tilbehør. Alle delene jobber sammen i et robust og gjennomtenkt system, hvor hver enkelt del er optimert for maksimal sikkerhet og ytelse samt lengre levetid. Dette er vår måte å skape bransjens mest pålitelige løsninger på, avslutter han.

VBG GROUPomfatter produksjons- og salgsselskaper i Europa, India og USA. Konsernet er delt inn i tre forretningsområder, VBG GROUP TRUCK EQUIPMENT, EDSCHA TRAILER SYSTEMS og RINGFEDER POWER TRANSMISSION, med produkter som markedsføres under kjente og sterke navn.www.vbggroupsales.eu

Contacts


Subjects


VBG Group