PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/store-forberedelser-i-forkant-for-flying-superkids-i-t%C3%B8nsberg-22188

Store forberedelser i forkant for Flying Superkids i Tønsberg

Press release februar 2, 2016

Det er ingen alminnelig gymnastikkoppvisning, men en totalopplevelse folk i Tønsberg kan se fram til den 17. februar.

Dharma i ben op med spring i baggrunden

Flying Superkids er kjente over hele verden og har besøkt over 35 land på de nesten 50 årene gruppen har eksistert. De starter i uke 6 en Norgesturné, som byr på en lang rekke forestillinger på Øst- og Sørlandet. Fra Oslo til Arendal.

Akkurat nå er ”superbarna” i gang med de siste forberedelsene til turen, og det er hektisk treningsaktivitet på hjemmebasen i Aarhus. Det blir trent med alt fra rokkeringer til trippel-salto, håndstående balanse og breakdance.

Man skulle tro at nå ”superbarna” har ca. 50 show i Danmark i løpet av sommeren og høsten blir dette en del rutine over showene.

Det de færreste vet er at gruppen har langt flere aktiviteter enn dette. De står på scener i forskjellige byer i hele landet. Barna bytter på å få lov til å være med, så barnas glede med gymnastikk ivaretas.

Derfor kreves det seriøse forberedelser i forkant av en så stor turné hvor gymnastene skal trene inn nye plasseringer. Blant innslagene i forestillingen i år er det blant annet en ung gutt som går opp i håndstående på 5 skjevstablet stoler.  Dette er ikke et ufarlig triks og siden ”superbarna” bytter på å være med er det flere som må trene så de kan flere nummer. Det blir også hele tiden fornyet nummer i showet hele tiden.

”Det er jo en del av gruppens DNA at vi bytter triks så mye. En av de tingene som gjør at publikum blir mest begeistret for når de opplever Flying Superkids, er barnas glede med å opptre og ikke minst deres begeistring når deres nummer lykkes. Det opplever man ikke hos kinesiske artister, som har gjort de samme nummer i 12 år.

Vi kaster oss hele tiden ut i fornyelser og utfordrer våre ”superbarn”, og vi kan merke at det er med å holde gleden ved å opptred ved like. For oss er det spennende om vi kan begeistre et nytt publikum hver kveld – og det elsker vi.” sier Lars Godbersen som er direktør for Flying Superkids.

Han har selv vært Flying Superkids i 12 år og kjenner derfor til de kravene som blir stilt til barna.

”Det er en livsstil å være en Superkids. Man må ville ”bite i det sure eple” og gi en hard treningsinnsats for å få lov til å få opptre for så mange publikummere og å få en så fantastisk opplevelse. Vi mener det er supersundt for våre unge mennesker å lære at man ikke blir blant de aller beste uten å virkelig arbeide for det.

Det finnes ikke noe bedre og bli belønnet for en hard innsats, så de gleder seg ”helt vilt” til den kommende turnéen!” forteller Lars.

Flying Superkids opptrer i Tønsberg onsdag den 17/2-16 kl. 18.30 i Eikhallen.

Contacts