PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/ph-koglen-fylder-50-med-maner-5591

PH Koglen fylder 50 med maner

Press release juli 1, 2008

PH Koglen fylder 50 år og er aktuel som aldrig før. Louis Poulsen fejrer fødselsdagen ved at markedsføre 50 eksemplarer af den største PH Kogle med blade forgyldt med 24 karats guld.

PH Kogle Guld

PH Koglen har status som et af verdens største ikoner inden for belysningsdesign. Igennem 50 år har pendlen med det botaniske kælenavn betaget sit publikum med sin skulpturelle, organiske form, afklarede enkelhed og sit varme, blændfrie lys. PH Kogle er genialt design - grænsende til et kunstværk - som til fulde berettiger udførelsen i guld.

PH Kogle Guld henvender sig til kunden, som ønsker sig det ypperste inden for belysningsdesign - udført i en ultimativ, eksklusiv udgave.

PH Kogle vil blive et samlerobjekt. Louis Poulsen fremstiller et limiteret antal på 50 stk., som alle nummereres. PH Kogle Guld fremstilles udelukkende i Ø 840mm og koster 70.000 Euro ekskl. moms.

PH Koglen blev oprindelig skabt til Langeliniepavillonen i Københavns havn, hvor lamperne - med udsigt til Den Lille Havfrue - kan nydes endnu. Poul Henningsen fik opgaven at skabe et festligt, varmt lys i restauranten, og armaturerne skulle være dekorative, også i slukket tilstand. De første PH Kogler blev udført i kobber, den klassiske udgave, som har været i produktion lige siden.

PH Kogle Guld tilføjer det berømte armatur en helt ny dimension. Hvor kobberudgaven fremstår med en børstet, anelse mat overflade, er fødselsdagsudgaven i en skinnende blank version. Den blanke finish tilfører PH Kogle Guld et grafisk, præcist udtryk. Samtidig intensiverer og forstærker guldet armaturets varme og stemningsskabende lysudsendelse.

Bladene i PH Kogle Guld tager udgangspunkt i kobberblade. Forgyldningen forudsætter en spejlblank og fejlfri overflade, og de 6 x 12 blade højpoleres inden de forgyldes. Selve forgyldningen er en katalytisk proces, hvor bladene neddyppes i kemisk rent guld. Der sendes en nøje kontrolleret strømstyrke gennem koglebladet, og ved en katodisk proces udfældes det rene guld på overfladen af kobberet. Behandlingen af bladene afsluttes med klar lak. Indersiderne af bladene er også forgyldte, men dernæst malet hvide for at sikre den optimale lysudsendelse og at selve armaturet også oplyses. PH Guld udføres med fatningshus i højglansforkromet, optrukken aluminium. Armaturet leveres med baldakin.

PH Kogle Guld bør opleves og ikke kun beskrives. Armaturet er unikt - og på smukkeste vis den 50-årige fødselar værdig.

PH Kogle Guld præsenteres ved en række internationale begivenheder i løbet af 2008. Blandt andet udstilles den på det fornemme Palazzo Madama i Torino, Italien, fra den 24. juni til den 6. juli i forbindelse med UIA World Congress of Architecture. I  september måned udstilles den i Købehavn.

PH Kogle Guld sælges udelukkende gennem Louis Poulsen Lighting i København. Ring eller send venligst mail til International Development Manager, Sune Arvad Kristensen, Louis Poulsen Lighting, telefon +45 22 61 74 35/ [email protected]. For nærmere oplysninger ring eller mail til pressechef Ida Præstegaard, Louis Poulsen Lighting, telefon +45 70 33 14 14/ [email protected].

PH Kogle leveres som standard i kobber eller rustfrit stål, børstet og lakeret eller i hvid, vådlakeret. I 2008 blev en udgave i håndlavet, sandblæst glas tilføjet standardsortimentet. PH Kogle leveres i Ø 840mm, Ø 720mm, Ø 600mm og Ø 480mm.

Fotos af PH Kogle Guld samt wordversion af pressemeddelelse kan hentes på http://gold.louispoulsen.com/

Contacts


Sune Arvad Kristensen

International Development Manager
Louis Poulsen Lighting A/S
sak@l********* Reveal...
(+45)************ Reveal...