PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/ny-toyota-prius-8468

NY TOYOTA PRIUS

Press release november 23, 2009 Motor & Transport

Allerede i 1997 var den første serieproducerede el/benzin-hybridbil Toyota Prius langt foran sin tid. Nu lanceres Prius i 3. generation, med mindre brændstofforbrug og lavere CO2 udslip end nogensinde. Og flot nytænkende interiør med avanceret funktioner.

Toyota logo 2005

Ordet Prius stammer fra latin og betyder ”før andre” eller ”foran”. Den nye Toyota Prius må siges at leve op til sit navn. Hybridteknologien i Prius – Hybrid Synergi Drive – har vundet titlen ”Green Engine of the Year” 5 år i træk, og kommer nu i næste generation. 90 % af alle komponenter er nydesignet, og er blevet lettere og mere kompakte. Det betyder, at hybridsystemet med det avancerede automatiske gear yder 24 % mere end sin forgænger, men bruger 14 % mindre brændstof. CO2-udslippet er helt nede på 89 g/km. Alt sammen tal som selv de allermindste nye biler på markedet har svært ved at konkurrere med.

25,6 km/l i gennemsnit er der ingen anden familiebil på det danske marked, der kan matche. Det intelligente samarbejde mellem de to drivmidler – en 1.8-liters benzinmotor og en elmotor med samlet 136 hk – giver den imponerende brændstoføkonomi og den beskedne udledning af CO2 og kvælstoffer (NOx) og ingen udledning af partikler.
 
<b>Ingen begrænset rækkevidde</b>
På trods af Prius miljørigtige egenskaber, bliver den på ingen måde hægtet af i trafikken. Accelerationen fra 0-100 km/t. sker på 10,4 sekunder, og topfarten er på 180 km/t. Prius bliver heller ikke hægtet af på grund af begrænset rækkevidde. Hybridsystemet i Prius er et intelligent selvopladende lukket system, som ikke kræver ekstern opladning, og Prius kører op til 1152 kilometer på en enkelt tankfuld benzin.

Luftmodstanden er rekord lav, og designet i den nye Prius er generelt blevet skarpere og har få mere kant og karakter. Køreegenskaberne er friske og komfortable, og Prius er mere end nogensinde blevet et alternativ til de traditionelle familiebiler – blot mere sparsommelig og mindre forurenende.
 
<b>Solceller på taget</b>
Alt i den nye Toyota Prius er nøje gennemtænkt. Fx har en særlig udstyrsvariant af Prius verdens første soldrevet ventilationsanlæg, der via solceller nedkøler Prius, når den er parkeret. Og inden start kan Prius’ aircondition køre i op til tre minutter uden brug af brændstof. Endvidere har bilen som standard Head Up Display, der viser de vigtigste køreinformationer i bilens forrude, så føreren ikke behøver at tage blikket fra vejen.  

<b>Mere udstyr, høj sikkerhed og konkurrencedygtig pris<b/>
Prius har som standard en omfattende udstyrsliste både teknisk og komfortmæssigt, og på sikkerhedssiden kan den smykke sig med fem stjerner i Euro NCAPs sikkerhedstest. Prisen starter ved kr. 385.041 eksklusive levering, og grundlaget for evt. firmabilsbeskatning starter fra kr. 341.829. Den grønne ejerafgift er på kr. 260 halvårligt.
 
Toyota tilbyder 3 års garanti eller 100.000 kilometer og 5 års garanti på hybridsystemet eller 100.000 km.


<b>Toyota Danmark A/S</b>
Toyota har været i Danmark siden 1963 og har haft stor succes i mange år. Dette afspejles ved, at Toyota er et af de mærker, der kører flest biler af på vejene i Danmark – nemlig 275.000. Vejen til denne succes skyldes primært tre forhold – dygtige forhandlere og medarbejdere - og gode biler.
Toyota-forhandlerne og Toyota Danmark A/S tilbyder i dag bl.a. bilsalgaf nye biler, brugte biler, leasing både privatleasingog erhvervsleasing.
Du kan allerede i dag gå ind på Toyota.dk og planlægge dit køb af ny bil, her vil du altid finde Toyotas brede udvalg af nye personbiler, familiebiler, varebiler, stationcars og firmabiler.

Contacts


Subjects


Motor & Transport