PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/ny-radio-fra-tangent-designet-af-jacob-jensen-design-11026

Ny radio fra Tangent – designet af Jacob Jensen Design

Press release september 8, 2010 Electronics

Verdenskendt design møder kompromisløs teknologi - lanceret på den Nordiske Ambassade i Berlin.

Små bordradioer i hjemmet behøver ikke længere at være ensbetydende med monolyd, skrueknapper og træpaneler. Det var tydeligt for alle ved lanceringen af Tangent's nye radio ved den Nordiske Ambassade i Berlin den 3. september.

I samarbejde med Jacob Jensen Design har den prisbelønnede danske audioproducent Tangent skabt en revolution inden for de kompakte radioer, vi stiller i de rum, hvor der ikke er behov for det store musikanlæg.

I Tangent Fjord forenes Jacob Jensens minimalistiske formsprog med Tangents overlegne teknologi og stereolyd - resultatet er en unik og skulpturelt sammensmeltning af form og funktion. 

Radio for ører, øjne og fingre

Valget af en radio til hjemmet har indtil nu været et kompromis mellem tekniske features, akustisk ydelse, betjeningsvenlighed og æstetisk kvalitet. Med lanceringen af Tangent Fjord er det nu for første gang muligt at undgå dette kompromis og erhverve sig en kompakt radio, der tilfredsstiller både det krævende øre, det kritiske øje og de nysgerrige fingre.

Tangent Fjord er en lille radio med en stor lyd, der fremstår som en minimalistisk skulptur i hjemmet og samtidig kalder på at blive betjent. Med sine gedigne materialer og det forførende fingertouch-panel er Tangent Fjord et fysisk udtryk for den lille tilfredsstillelse vi oplever, når kvalitet i alle led får form og funktion til at gå op i en højere enhed.

Kunstværk med indhold

Under Tangent Fjords skulpturelle ydre og indbydende betjening gemmer sig audioproducenten Tangents velkendte og kompromisløse teknologi. Tangent Fjord er en af de få kompakte bordradioer på markedet, der afspiller lyden, som den var tænkt og indspillet - i stereo. Samtidig har Tangent formået at integrere en certificeret iPhone docking-løsning (Made for iPhone), så den multifunktionelle telefon kan sluttes direkte til radioen. Dette stiller store krav til producentens tekniske niveau, og med Tangent Fjord har Tangent endnu engang bevist, at virksomheden er med helt fremme i verdenseliten, når det gælder moderne audioteknologi.

Den nye Tangent Fjord bordradio lanceres i to udgaver - en FM- og en DAB+/FM-version. Begge har indbygget CD-afspiller og iPod/iPhone dock, og har minimalt strømforbrug i standby. I drift reduceres strømforbruget af den indbyggede reaktions- og nærhedssensor, der lukker ned for display og betjeningspanel, når der ikke er behov for disse funktioner, men vækker funktionerne til live igen, så snart du nærmer dig radioen.

Naturen i designet

"Vi var i kontakt med flere internationale design-huse, men da vi så, hvad Jacob Jensen Design var kommet frem til, var det tydeligt, at de havde ramt lige nøjagtig det udtryk, vi ledte efter," siger direktør i Tangent, Søren Bang-Larsen om begyndelsen på det samarbejde, der med tiden skulle føde Tangent Fjord.

"Vi havde længe ønsket at tilføre vores produkter endnu en dimension og tydeliggøre vores skandinaviske rødder i designet. Til det var Jacob Jensen Design den perfekte partner. Deres kolossale erfaringsbase fra audioindustrien kombineret med deres fysiske placering lige ud til Limfjorden i hjertet af den danske audioindustris højborg er gledet smukt ind i designet og udtrykker lige nøjagtig det, vi ønskede at ramme."

Godt naboskab

Også hos Jacob Jensen Design er der stor tilfredshed med parløbet med Tangent, der opfylder et længe næret ønske på tegnestuen.

"Vi har i længere tid kigget efter en kvalificeret samarbejdspartner, der kan give os optimale muligheder for at videreudvikle den tradition for audiodesign, vi i sin tid grundlagde med B&O. Den partner har vi nu fundet i Tangent," siger direktør og chefdesigner hos Jacob Jensen Design, Timothy Jacob Jensen.

"Det er seriøse, teknologisk skarpe og lydmæssigt kompromisløse folk, vi arbejder sammen med, og samtidig har de en nuanceret forståelse for designets rolle og betydning for den samlede brugsoplevelse. Og så hjælper det selvfølgelig, at de bor lige ved siden af. Vi får meget forærende af at have en så tæt knyttet fælles referenceramme både geografisk og i den stolte danske audiotradition," siger Timothy Jacob Jensen.

Tangent Fjord i handelen i Oktober, 2010

Tangent Fjord Design by Jacob Jensen vil være i butikkerne fra slutningen af Oktober, 2010. Prisen på radioen kan variere, men forventes at ligge på følgende niveau :

CD/FM version : 2.995,- Kr.

CD/DAB+/FM version : 3.495,- Kr

Specificationer

System:                             Stereo

Udgangseffekt:                  2x7 watt RMS

Højttalere:                          Fuldtone, basrefleks kabinet

Frekvensområde:              100 Hz - 20 KHz

Dimensioner (HxBxD):      180x170x170 mm

Tilslutning:                         AUX 3,5 mm

Funktioner:                        CD afspiller, FM eller DAB+/FM, iPod/iPhone dock,

Inkluderet:                          Fjernbetjening, beslag til vægmontering, AUX kabel, manual

  

SLUT PÅ PRESSEMEDDELELSE

Højt opløselige billeder kan hentes via dette link:  www.hifiaudio.dk/tangent_fjord.zip

OmTangent

Tangent er i audiokredse kendt for at producere højttalere, CD-afspillere, radioer og andre audioprodukter i en fremragende lyd- og designkvalitet, og gennem virksomhedens mere end 50-årige virke er Tangents produkter igen og igen blevet kåret som vindere i internationale tests. Seneste skud på stammen, internetradioen Tangent Quattro, har i Financial Times fået skudsmålet 'simply outstanding'

OmJacob Jensen

Gennem mere end 50 år har Jacob Jensen Design været kendt for det ultramoderne og minimalistiske formsprog, der allerede i 60'erne for altid ændrede vores opfattelse af, hvordan et musikanlæg kan se ud.

Jacob Jensens mangeårige design for Bang & Olufsen har for længst opnået international klassikerstatus og er bl.a. repræsenteret med 16 værker i den permanente udstilling på Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Derfor var det et naturligt skridt  i Tangents udvikling at samarbejde med en af de ypperste repræsentanter for audiodesign og skandinavisk design i det hele taget.

Subjects


Electronics