PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/next-generation-h%C3%B8yttaler-og-lydsystem-revolusjonerer-lydopplevelsen-i-detaljhandel-restaurant-og-kontorbransjen-26538

Next generation høyttaler- og lydsystem revolusjonerer lydopplevelsen i detaljhandel-, restaurant- og kontorbransjen

Press release desember 22, 2020 Lyd- og bildeprodukter Detaljhandel

Bruken av musikk i detaljhandel-, restaurant- og kontorbransjen har lenge vært hemmet av avbrudd og dårlig lydkvalitet. Lyd- og høyttalerekspertene hos Spottune har utviklet Spottune Enterprise Solution, som er en ny løsning med patentert 360-graders omnidireksjonell lyd, ny trådløs kringkastingsteknologi og et unikt skybasert system som sikrer feilfri lydkvalitet og mulighet for sentral styring og kontroll av høyttalere i alle deler av verden.

SPT 2001 1K

Next generation høyttaler- og lydsystem revolusjonerer lydopplevelsen i detaljhandel-, restaurant- og kontorbransjen

Bruken av musikk i detaljhandel-, restaurant- og kontorbransjen har lenge vært hemmet av avbrudd og dårlig lydkvalitet. Lyd- og høyttalerekspertene hos Spottune har utviklet Spottune Enterprise Solution, som er en ny løsning med patentert 360-graders omnidireksjonell lyd, ny trådløs kringkastingsteknologi og et unikt skybasert system som sikrer feilfri lydkvalitet og mulighet for sentral styring og kontroll av høyttalere i alle deler av verden.

I butikker, supermarkeder, restauranter og på kontorer spiller musikk en stadig viktigere rolle, hvor velvalgt musikk og lyd kan brukes til å påvirke kundenes kjøpemønstre og adferd. Trådløse lydsystemer har imidlertid lenge skapt problemer for butikksjefer og butikkmontører. Den avslappede atmosfæren som butikkene forsøker å skape, forstyrres av dårlig lydkvalitet og signalbrudd. Samtidig kan det være komplisert, og dyrt å anskaffe, og sette opp nye høyttalere og få lydsystemet til å fungere korrekt.

Disse utfordringene er nå løst av det danske høyttaler- og lydfirmaet Spottune, som har utviklet et patentert 360-graders omnidireksjonelt høyttalersystem kalt Spottune Enterprise Solution. Systemet bygger på ny revolusjonerende trådløs teknologi, som sikrer ensartet og stabil lyd av høy kvalitet. Høyttalerne styres sentralt av et skybasert lydsystem som gjør det mulig å kontrollere lydopplevelsen på tvers av alle virksomhetens avdelinger fra en sentral hub.

Omnidireksjonell lyd optimaliserer lydopplevelsen

De omnidireksjonelle høyttalerne er plug-and-play og installeres og arrangeres enkelt på skinnene som allerede brukes for lys. Hvis nye høyttalere føyes til systemet, tilpasser de seg automatisk etter de andre høyttalerne. Spottunes nye 360-graders høyttalerteknologi fordeler hele lydspekteret i alle retninger, og hver enhet kan dekke opptil 75 kvadratmeter. Selv når høyttalerne er plassert i forskjellige høyder, justerer teknologien automatisk lyden og skaper glidende lydoverganger. Det betyr at volumet kan skrus ned og at lydopplevelsen og komforten optimaliseres uansett hvor kunden befinner seg i forhold til høyttaleren.

Ny trådløs kringkastingsteknologi sikrer enestående stabilitet og forhindrer avbrudd

– Det hele startet da jeg møtte flere butikksjefer som var så misfornøyde med sine nåværende lydsystemer at de hadde slått av de trådløse forbindelsene på grunn av avbrudd. Vi har løst dette problemet ved å gå vekk fra alminnelig wi-fi-dataoverføring og utvikle en lydoptimalisert trådløs overføringsteknologi,sier Søren Louis Pedersen, oppfinner og administrerende direktør i Spottune.

Mens andre trådløse lydsystemer hovedsakelig er utviklet for hjemmenettverk med lite nettverksinterferens, er den nye trådløse Spottune-løsningen designet for å fungere uten avbrudd i store områder med flere motstridende nettverk og andre eksterne forstyrrelser. Når en kunde har wi-fi eller Bluetooth aktivert på smarttelefonen, kan det nemlig skape forstyrrelser og avbrudd i alminnelige wi-fi-baserte lydsystemer fordi de bruker den samme frekvensen. Jo flere kunder som er i butikken, jo større risiko er det for avbrudd og forstyrrelser i lydbildet. Fordi Spottunes løsning bruker en annen trådløs protokoll, påvirkes den ikke av interferens fra smarttelefoner eller andre Wi-Fi-nettverk.

Skybasert system gir full kontroll over alle Spottune-høyttalere i alle deler av verden

Verdens første skybaserte lydløsning for virksomheter gir full kontroll over spillelister, volum og ytelse på hver eneste av virksomhetens avdelinger med én sentral hub, selv på tvers av land og kontinenter. Med Spottune kan hver enkelt høyttaler overvåkes og styres sentralt uten behov for inngrep i den enkelte avdeling eller butikk.

Spottune sikrer en god lydopplevelse for kunder og medarbeidere i 65 Bolia-butikker

Bruk av musikk er blitt mer og mer utbredt som verktøy for å skape en god kundeopplevelse og et bedre arbeidsmiljø for de ansatte. Hvis en butikk har en ensartet og god lydopplevelse, kan musikken lede kundene mot visse varer og avdelinger i butikken, og øke sannsynligheten for at kundene kommer tilbake en annen gang. Det kan Lars Lyse, musikkentusiast, tidligere DJ og administrerende direktør hos Bolia, nikke gjenkjennende til. Han er i gang med å installere Spottunes løsning i alle Bolias 65 butikker i Europa:

– Alle i detaljhandelbransjen vet at god musikk fremmer salg. Spottune Enterprise Solution gir våre globale brandsjefer mulighet for å kontrollere hvilken musikk som spilles i hver butikk. Det gir butikksjefene full kontroll over våre branddesign og skaper sammenheng mellom butikkene og markedsføringsaktivitetene våre via lyd og musikk,sier Lars Lyse.

Om Spottune Enterprise Solution:

  • Patenterte omnidireksjonelle høyttalere sikrer 360-graders lyddekning
  • Trådløs ABCD-teknologi (Audio Broad Casting Digital)
  • Skybasert lydløsning for virksomheter med musikkdistribusjon og styring fra en enkelt hub
  • Plug-and-play for enkel og fleksibel oppsetting og kalibrering

Spottuneer et dansk høyttaler- og lydfirma grunnlagt i 2018 som har vært banebrytende for nye lydløsninger til butikker, supermarkeder, restauranter og hoteller.www.spottune.com

Last ned bildemateriale med høy oppløsning

Last ned bilde 1:Spottunes Next Generation lydsystem er utviklet for detaljhandelbransjen, supermarkeder, hoteller, restauranter og kontorer. Systemet har færre høyttalere, overlegen lyd og styres av verdens første skybaserte lydløsning som gir full kontroll i hver avdeling med én sentral hub. Foto: Spottune.

Last ned bilde 2:Spottunes omnidireksjonelle høyttalere har 360-graders dekning og kan enkelt monteres i lysskinner eller bygges inn i taket. Foto: Spottune.

Last ned bilde 3:Grunnlegger av Spottune og Libratone, Søren Louis Pedersen, er lyd- og detaljhandelentreprenør og har utviklet lyd for virksomheter i mer enn 30 år. Foto: Spottune.

Bildene er også vedlagt i komprimerte utgaver for nettbruk.

Contacts


Subjects


Lyd- og bildeprodukter Detaljhandel