PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/internett-har-passert-tv-16096

Internett har passert TV

Press release juli 3, 2013 Multimedia

I følge SSB og Norsk Mediebarometer er det nå flere som bruker internett enn TV på daglig basis.

Internett er den største mediekanalen i Norge i følge målingen Norsk Mediebarometer som ser på andelen av befolkningen mellom 9 og 79 år som har brukt ulike massemedier en gjennomsnittsdag.

80 % av nordmenn bruker internett daglig, mens andelen som ser TV daglig har sunket fra 81 % i 2011 til 77 % i 2012. For aviser var tallene sunket fra 63 til  55 %, mens radio var steget fra 55 til 60 %.

- For oss som jobber med bredbånd og internett er dette veldig interessante tall, forteller Nina Vesterby, leder i HomeNet. -Men en skal huske på at veldig mange bruker internett til å se på TV, lese aviser og høre på radio, så en kan spørre seg om ”internett” hører hjemme i en slik måling.

Benjamin Disraeli sa en gang ”Det finnes tre typer løgner: Løgn, forbannet løgn og statistikk”. HomeNet tror også det kan være et snev av løgn i mediebruk-statistikken.

- Som nevnt: TV på internett øker stadig i popularitet, så jeg tror ingenting på at vi ser mindre TV enn før. Snarere tvert i mot. Nå ligger jo favorittprogrammene våre tilgjengelig på NRK.no eller hvor de måtte være hele tiden, sier Vesterby. - Og vi vet jo at halve befolkningen leser avisen på nett, så en må lese statistikken med omhu.

Bransjen gjør en god jobb

HomeNet tror også en stadig flinkere bredbåndsbransje har hjulpet på utviklingen.

- Vi og mange av våre kjære konkurrenter jobber veldig hardt for å imøtekomme folks stadig tyngre internettbruk med streaming av video, opplasting av bilder og stadig mer interaksjon. Det lykkes vi med. Og det syns jeg bransjen skal være stolt av, avslutter lederen i HomeNet.

Om HomeNet

HomeNet er en del av Broadnet AS og leverer bredbånd til privatmarkedet. HomeNet tilbyr maks hastighet til lavest pris. I praksis betyr dette at alle ADSL-kunder i eget nett betaler kun kr 295 pr. måned, og får så høy hastighet som det er mulig å levere. HomeNet tilbyr også fiber med svært høye hastigheter i utvalgte byer i Norge.

HomeNet er nr. 1 på Telepriser.no og har som mål å levere bredbånd med den aller beste kundeopplevelsen.

Contacts


Subjects


Multimedia