PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/hvad-kommer-efter-discount-i-f%C3%B8devarebranchen-3171

Hvad kommer efter discount i fødevarebranchen?

Press release september 19, 2006 Health

Discountfeberen falder - primært i Danmark.Jagten på den billigste pris erstattes med jagten på produkter med mening og indhold – men stadig til fornuftrige priser

Den 7. og 9. november afvikler pej gruppen fra Herning foodtrend-konference for 3. år i træk.

Det sker den 7. november i Herning og den 9. november i Oslo.
500 branchefolk ventes til arrangementet, og konferencen giver blandt andet svaret på, hvad der kommer efter den store fiksering, der i de senere år, har været på discount i fødevarebranchen.
I Danmark er toppen nået. I Norge er feberen knapt nok erkendt. I Sverige er man tvetydig til begrebet.

En af de store trendskift de nærmeste år bliver fra optimalisme til substans.
Det vil sige at jagten på den billigste pris og ligegyldigheden overfor kvaliteten mindskes. I stedet for ”jeg vil have det hele til 0 kroner”-holdningen, bliver der jagtet mening, indhold, og substans.

Men forbrugerne vil ikke betale hvad som helst for produkterne.
De der evner at servere mening, indhold, forklaring og substans for lov at tage mere for varene. Andre udbydere gør ikke.
Overskriften fra optimalisme til substans bliver på konferencen blandt andet vist via en miniudstilling, hvor udvalgte produkter og produktsammenhænge skal være med til at synliggøre trendskiftet.

Projektdirektør Jakob Søndergaard fra pej gruppen udtaler, at trendskiftet allerede nu ses tydeligt i andre brancher så som mode, design, interiør og kommunikation.

I modeverdenen bliver alt pynt, deko og tilbehør gemt væk. Forstillelsens tid er forbi. Nu bliver der fokus på råvarerne, materialer og form, fortæller han.
Fødebranchen er i dag en fuldt ligestillet livsstilsverden som mode, design, og interiør og påvirkes ligeså meget af tidsånd og trendskift bare på sin egen måde slutter han.

pej gruppen har i 25 år afviklet professionelle trendkonferencer for fagfolk i hele Skandinavien.

Subjects


Health