PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/har-kj%C3%A6ledyret-ditt-allergi-13640

Har kjæledyret ditt allergi?

Press release mai 31, 2012 Homes & Gardens

Katte- og hundeeiere er ofte ikke klar over at kjæledyret deres kan lide av allergi når pollensesongen begynner om våren

773 1

Allergi blant kjæledyr er en lidelse med ubehagelige symptomer. En ny undersøkelse blant katte- og hundeeiere i 6 land viser at mange ikke er klar over dette problemet, som krever oppmerksomhet og kan behandles.

Allergisesongen påvirker også våre kjæledyr
Mer enn 1250 dyreeiere har deltatt i undersøkelsen av sesongbetinget allergi hos katter og hunder, og 44 % er ikke klar over at kjæledyret deres – akkurat som mennesker – kan lide av allergi, spesielt når pollensesongen begynner i vårmånedene.

I forbindelse med undersøkelsen Pet Allergy Worldwide Survey har 80 % av eierne etterlyst mer informa-
sjon om dette emnet, og derfor har Novartis Animal Health nå lansert hjemmesiden www.itchfreepet.com. Her gir en guide i løpet av få minutter svaret på om katten eller hunden din har symptomer som tyder på allergi – og hvordan problemet kan lindres i samarbeid med familiens dyrlege.

Tydelige tegn på allergi
Når det er pollen og andre allergener i luften, kan katter og hunder endre atferd fordi de får allergiske reaksjoner. Ofte er det snakk om hudirritasjoner i form av vedvarende kløe som får kjæledyret til å klø seg så mye at det kan oppstå rifter, sår og betennelse.

Katten eller hunden kan også slikke det samme området mye – noe som ikke alle eiere legger merke til. Bl.a. er katter svært private, så de vil ofte trekke seg tilbake og være alene hvis de har et problem.

Det er ikke bare i pollensesongen at katter og hunder kan få allergi. Kjæledyr kan, på samme måte som mennesker, f.eks. også lide av husstøvmidd-allergi – og dette problemet eksisterer hele året. Allergiske hudlidelser som atopisk dermatitt rammer 10-15 % av alle hunder, mens tallet for katter antas å være litt lavere. Oppdager man symptomer på allergi hos kjæledyret, er det viktig å søke råd og veiledning hos en dyrlege.

Se mer på www.itchfreepet.com

Subjects


Homes & Gardens