PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/gennembrud-i-lufthavnsindustrien-for-dansk-leverand%C3%B8r-af-systemanl%C3%A6g-2681

Gennembrud i lufthavnsindustrien for dansk leverandør af systemanlæg

Press release april 28, 2006 Business

Den danske leverandør af automatiserede transport- og håndteringsløsninger, Jokan System A/S i Randers, er blevet valgt som hovedleverandør af et komplet Bagage Handling System (BHS) til Stavanger Lufthavn, SOLA. Kunden er det norske AVINOR, som svarer til det danske Statens Luftfartsvæsen (SLV). Med den nye ordre opnår Jokan System A/S et gennembrud i rollen som hovedleverandør af systemanlæg til lufthavnsindustrien.

Picture
Det avancerede bagagehåndteringssystem skal leveres og sættes i drift i andet kvartal 2007, hvor udvidelsen af Stavanger Lufthavn skal være gennemført og stå klar til sommertrafikken. Valget af Jokan System A/S som hovedleverandør skal ses i sammenhæng med en samarbejdsaftale, der parallelt er indgået med det norske firma BB Computerteknikk AS (BBC), der leverer styresystemet til anlægget. BHS systemet fra Jokan System A/S kommer til at varetage alle funktioner i check-in forløbet, fra scanning, sortering og transport af bagagen til gennemlysning af bagagen for genstande, der hører til betegnelsen ”farligt gods”.  

Kontrakten er vundet i skarp konkurrence med internationale konkurrenter og kan ifølge Jokan System A/S ses som en naturlig udvikling af den kernekompetence virksomheden gennem årene har opbygget i både danske og europæiske lufthavne. Jokan System leverer allerede lignende anlæg til lufthavne i Grækenland, Spanien, Kina og Danmark - men med den nye leverance til Stavanger Lufthavn i Norge opnår virksomheden et gennembrud i rollen som hovedleverandør på området.

”Det er resultatet af en målrettet indsats, som vi påbegyndte i sommeren 2005, hvor vi øgede fokus på lufthavnene med henblik på at udnytte vore kompetencer i det interessante markedssegment”, udtaler Marianne Kildebæk CEO, Jokan System A/S og tilføjer, ”vi forventer derfor også øgede aktiviteter i segmentet i de kommende år”.

International markedsføring via Danish Airport Group
Som led i salgsstrategien har Jokan System A/S engageret sig i formandskabet for det nye eksportnetværk Danish Airport Group, som blev stiftet under Dansk Eksportforening i september sidste år.  I netværket er 30 danske leverandører gået sammen om at styrke eksportindsatsen rettet imod den internationale lufthavnsindustri.  Danish Airport Group har netop gennemført sit første fælles eksportfremstød i Paris, hvor 8 virksomheder deltog på den internationale lufthavnsmesse Passenger Terminal EXPO 2006. ”På messen i Paris fik vi etableret mange interessante kontakter”, udtaler Jørgen Lund, manager i Jokan System A/S og formand for Danish Airport Group. ”Den danske stand blev mødt med stor bevågenhed fra internationale købere i lufthavnssegmentet, og vi er overbeviste om, at vor fælles tiltag i samarbejde med andre danske leverandører, kan være med til at bane vejen for nye projektleverancer i den internationale lufthavsindustri” slutter Jørgen Lund.

Billedtekst: BHS systemet, leveret af Jokan System A/S i Randers, bliver det primære bagage handling system i Stavanger Lufthavn SOLA. Ordren betyder et gennembrud for Jokan System A/S som hovedleverandør af systemer til lufthavnssegmentet.

Contacts


Subjects


Business