PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/for-d%C3%A5rlige-backup-rutiner-13321

For dårlige Backup-rutiner

Press release mars 30, 2012 IT

Backup-ekspertene Webhuset, som drifter webhotell og virtuelle servere fra sine datasentre i Bergen advarer mot det de kaller velmente, men dårlige back-up valg.

Backup-ekspertene Webhuset, som drifter webhotell og virtuelle servere fra sine datasentre i Bergen advarer mot det de kaller velmente, men dårlige back-up valg.

Det er frustrerende å miste data på grunn av crash eller hacking, men de fleste har nå skjønt betydningen av gode backup-rutiner. I følge Webhuset er likevel mange veldig naive i sin backup strategi, og setter seg dermed i en farlig situasjon.

- Mange stoler for mye på at ISPer og IT-avdelinger gjør backup for dem, og det kan hende de gjør, men en må aldri stole på at andre gjør jobben for en. Folk må sjekke rutinene selv, mener Erik Windahl Olsen i Webhuset.

- Vi har sett eksempler der folk gjør backup og er stolt og glad, men de legger backupen på samme maskin som orginalfilene. Det er galskap!

Av andre dårlige og halvdårlige backup-valg nevner Windahl Ohlsen eksterne disker, USB-sticks og standby- maskiner under samme domenekontroller.

- Det viktige med backup er å ha en kopi som ikke kan bli berørt av de samme problemene som orginalfilene, så helst bør backup-en ligge på en annen DC i et annet datasenter.

Ikke glem gjeninnstalleringen

Windahl Olsen påpeker at det holder ikke å ha gode rutiner for backup, en må ha gode rutiner for gjeninnstallering også. Mange er godt fornøyd med flotte backup-rutiner, men glemmer å teste hvor enkelt eller vanskelig det er å få filene til å fungere igjen.

- Her blunder de fleste. Restore-rutiner er viktige å øve på, og noe vi legger stor vekt på i vårt miljø, avslutter Webhuset-sjefen.

Om Webhuset

Webhuset leverer webhotell, serverløsninger, dedikert server, Virtuell server, VPS og domenehosting. De gjør også webdesign med inkludert publiseringsløsning.

Webhuset ble stiftet i 1998, som leverandør av domener og webhotell. Siden den gang har de utviklet seg mye, og i dag drifter de flere hundre dedikerte servere, samt flere tusen VPS servere fra egne datasentre i Bergen.

Webhuset AS er et heleid datterselskap av Webhuset Invest AS.

Contacts


Subjects


IT