PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/flere-bredb%C3%A5ndkunder-b%C3%B8r-teste-at-de-f%C3%A5r-det-de-betaler-for-16061

Flere bredbåndkunder bør teste at de får det de betaler for

Press release juni 27, 2013 Electronics

Få ting er like irriterende som tregt nett, og mange opplever det som frustrerende å ikke vite om man får det en betaler for eller ikke. Det er imidlertid veldig lett å kontrollere via online verktøy.

Videoer som henger, bilder og nettsider som tar en evighet å laste inn... Det kan oppleves svært frustrerende når internett henger, og bredbåndsleverandører er ikke kjent for å være veldig god på kundeservice. Det gjør at mange kvier seg for å klage.

 - Jeg håper at det med kundeservice hos bredbåndsleverandører er en myte, for vi jobber knallhardt for at våre kunder skal oppleve oss som imøtekommende, profesjonelle og hyggelige. Det tror jeg også konkurrentene våre jobber for, sier Nina Vesterby, leder for HomeNet (tidligere Broadnet Privat).

- Men jeg tror nok det historisk har vært et problem med komplisert IT-sjargong hos leverandørene, i tillegg til begrensede muligheter for ikke-tekniske kunder å sjekke ting på egenhånd. Men dette har endret seg veldig den senere tiden, fortsetter hun.

Økt bevissthet om hastighet

Bevisstheten og kravene rundt bredbånd og nedlastingshastigheter har vokst ettersom internett har modnet og vi sender stadig større filer over nett. Stadig flere ettersjekker også leverandøren sin ved å teste hastigheten via nettsider som Speedtest.net.

- Det er en øvelse alle bør gjøre. Og hvis en har flere maskiner bør en gjøre det på alle. Er det forskjeller i lastetiden på de ulike maskinene er det et sterkt signal om at du kanskje har et virus på en av maskinene, sier Vesterby.

- Bevissthet rundt sikkerhet på nett er kanskje den største hygienefaktoren for å beholde en god bredbåndshastighet.

En annen kilde til problemer er modemet og trådløse routere. Ofte kan en enkel rebooting (slå av og på) hjelpe.

Hastigheten bør sjekkes jevnlig

HomeNet operer med én fast lavpris uten garantert hastighet, men oppfordrer likevel sine kunder å holde øye med hastigheten.

- Det er riktig. Det koster ikke mer å levere 15MB per sekund enn 5 MB per sekund, derfor ønsker vi å ha en fast lav pris og leverer så høy hastighet som det er mulig å levere på abonnentens adresse. Vi oppfordrer alle kunder til å sjekke jevnlig og melde fra om avvik, slik at vi tidligst mulig kan oppdage feil i leveransen, og snu en dårlig kundeopplevelse til en god, avslutter lederen i HomeNet. 

Om HomeNet

HomeNet er en del av Broadnet AS og leverer bredbånd til privatmarkedet. HomeNet tilbyr maks hastighet til lavest pris. I praksis betyr dette at alle ADSL-kunder i eget nett betaler kun kr 295 pr. måned, og får så høy hastighet som det er mulig å levere. HomeNet tilbyr også fiber med svært høye hastigheter i utvalgte byer i Norge.

HomeNet er nr. 1 på Telepriser.no og har som mål å levere bredbånd med den aller beste kundeopplevelsen.

Contacts


Subjects


Electronics