PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/fler-och-fler-f%C3%B6retag-k%C3%B6per-externa-f%C3%B6rvaringstj%C3%A4nster-17964

Fler och fler företag köper externa förvaringstjänster

Press release april 10, 2014 Magasinering Logistik Storage City self storage Varumottagning

Magasinering har länge varit mest populärt på den privata marknaden, men City Self-Storage rapporterar att fler och fler små företag väljer att låta dem hantera både mottag, och förvaring av gods. Detta för att spara både väntetid och administrationskostnader.

Magasineringhar länge varit mest populärt på den privata marknaden, men City Self-Storage rapporterar att fler och fler små företag väljer att låta dem hantera både mottag, och förvaring av gods. Detta för att spara både väntetid och administrationskostnader.

Mindre företag spenderar mycket tid på att vänta på leveranser, på att packa upp, och inte minst bortkörning av pallar och emballage. Den tiden kan hellre användas för att skapa värde för företaget, och därför väljer många att hantera magasineringen externt.

- Speciellt för mindre serviceföretag där arbetet sker ute hos kunden, eller försäljningsföretag där externa möten präglar vardan, är godsmottagning och förvaring en källa till frustration. Det finns en hel del förlorade intäkter när en halv dag går bort i väntan på en bil som är försenad, säger Isak Larson, VD på City Self-Storage .

City Self-Storage har lösningar för magasinering med varumottag som också möjliggör at företagets samarbetspartners kan få tillgång till lagret. CSS tar hand om uppackning och bortkörning av emballage.

- Vi kan hjälpa till med det mesta, det kallas inte magasinering för ingenting. Servicenivån är hög, men viktigast av allt är kanske att vi säger till når varor ankommer så att våra kunder har lite mer kontroll på logistiken.

Slipper att investera i förvaringsutrymme
Växande företag har ofta problem med förvaringsutrymme. Nya kunder kräver ofta en utbyggnad av lagret, men för många är det en risk att gå in i ett femårskontrakt om ett fåtal kunder behöver förvaring. Därför väljer många företag att öka förvaringsutrymmet genom en extern partner.

- Vi har magasinering i storlek från 1 till 30 kvadratmeter, och våra kontrakt är månadsbaserade. Har man lyckats att växa ur sitt eget lager, men är orolig för om kundvolymen håller i sig, är magasinering lösningen. Då kan man säga upp kontraktet, och vara ute ur förrådet nästa månad, avslutar Isak Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage grundades 1993, och är en av de ledande aktörerna på magasinering i Europa. De äger, utvecklar och driver förråd, säljer flyttkartonger och förpackningsmaterial, emballage och hyr ut släp, säckvagn och andra tjänster i samband med flytt och förvaring. Bland kunderna finns både privata och små och stora företag.

CSS är ett företag i Selvaag Gruppen.

Subjects


Magasinering Logistik Storage City self storage Varumottagning