PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/faren-for-vannskader-er-st%C3%B8rre-enn-innbrudd-15968

Faren for vannskader er større enn innbrudd

Press release juni 12, 2013 Homes & Gardens

Er du redd for innbrudd mens du er på ferie? Vannskader er mye vanligere – og skadene større.

NRL Vannskader

Statistisk sett er det større fare for at du opplever vannskader enn innbrudd i boligen din. Alle som har opplevd vannskader vet at det er en kostbar, og ikke minst tidkrevende affære. Her er tipsene for å forebygge vannskader.
    
- Frykten for innbrudd mens vi er på ferie er det mange som føler på, men faren for vannskader i ferien er faktisk mye større – og det er det få som ofrer en tanke, forteller Tirill Ilebekk Hansen, kommunikasjonssjef i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening (NRL). Hun har tipsene for å hindre vannskader i boligen din. 

De fleste vannskader skjer når folk ikke er hjemme
Når ingen er hjemme får lekkasjen god tid til å spre seg og trenge inn i vegger, gulv og etasjeskiller, samt ødelegge møbler og annet inventar. For å forebygge lekkasjer bør du stenge vanntilførselen til boligen når du reiser bort.
    
Skru av hovedkrana
- Å skru av hovedkrana når du reiser bort er nok det beste tipset jeg kan gi,  sier Ilebekk Hansen. Alternativt kan du installere NRL-stoppen. Det er en magnetventil med trådløs tilkobling som monteres på hovedstoppekranen. Denne kobles videre til en bryter ved inngangsdøra, eller direkte på alarmsystemet. Da kan du enkelt stanse all vanntilførsel med et tastetrykk når du forlater boligen din, fortelle hun.  En rørleggerbedrift kan hjelpe deg med monteringen.

5 tips for å forebygge vannskader:

1. Skru av hovedkrana når du reiser bort, eller installer NRL-stoppen

2. Rens alle sluk og vannlåser jevnlig. Hår og såperester hindrer vannet i å renne fritt og fører til mange vannskader. 

3. Ikke la vaskemaskin og oppvaskemaskin gå når du ikke er hjemme. Steng vanntilførselen når maskinene ikke er i bruk.

4. Hold skapene under kjøkkenvasken ryddige.  Her ligger det flere rør som ikke tåler å bli dultet bort i til stadighet. 

5. Rens silen i armaturtuten når du merker at trykket blir dårlig.

- Sørg for at alle i husstanden vet hvor stoppekranen er  - så den enkelt kan stenges om uhellet er ute, avslutter Kommunikasjonssjefen i NRL. 

Om Skikkelig rørlegger og NRL

Skikkelig rørlegger er rørbransjens egen forbrukerportal som informerer om valg av skikkelige rørleggere og skikkelige produkter. Sidene inneholder også relevante artikler om alt fra oppussing, nybygg og vedlikehold til vannskadeforebygging og gjeldende regelverk. For ytterligere informasjon, besøk www.skikkeligrørlegger.no.

NRL står for Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS, og er en bransjeorganisasjon for rørleggerforetak av ulik størrelse og markedsorientering. NRL er tilknyttet Næringslivets Hovedorganisasjon og Byggenæringens Landsforening. Organisasjonen ble stiftet i 1913.

Contacts


Tirill Ilebekk Hansen

Kommunikasjonssjef
Norske Rørleggerbedrifters Landsforening - VVS
tiri****************** Reveal...
23 08******* Reveal...

Subjects


Homes & Gardens