PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/bilbanor-och-f%C3%B6r-sm%C3%A5-kl%C3%A4der-toppar-listorna-17958

Bilbanor och för små kläder toppar listorna

Press release april 10, 2014 City self storage Nostalgi Magasinering

En survey utförd av engelska Access Self Storage, visar att nostalgi är en viktig drivkraft i vad folk väljer att förvara. Det är faktiskt gamla leksaker och minnessaker de flesta människor rapporterar att de sparar i ett externt förråd.

Magasinering är en relativt ny bransch, men fler och fler väljer magasinering för att rensa bort saker man inte längre använder, men man inte har hjärta att slänga.

Engelska Access Self Storage har undersökt vad folk magasinerar, och på toppen av listan är gamla leksaker och saker med högt affektionsvärde, följt av kläder som inte längre passar.

- Bilbanor, hockeyspel och, inte minst, Star Wars-leksaker och saker med affektionsvärde, är det många män - och några kvinnor - som inte vill bli av med, säger Isak Larsson i City Self-Storage .

- Kläder är det också vanligt att lagra , speciellt kostymer och fina klänningar. Men de upptar ofta irriterande mycket utrymme i källaren, förråd och garage, där de utsätts för fukt och damm. Då är det bättre att flytta det till et rent och torrt förråd.

De vanligaste förvaringsartiklarna

Här är vad de flesta engelsmän lagrar i förråd enligt Access Self Storage:

  1. Nostalgiska leksaker, sällsynta serietidningar och saker med affektionsvärde(Harry Potter, Star Wars, Rubiks kub, Barbie och Scalextric)
  2. Favoritkläder som inte längre passar
  3. Familjfoton från jul, sommarlov och speciella tillfällen
  4. Kungahussouvenirer. (Det är britter vi talar om!)
  5. Specialversioner av tidningar och tidskrifter
  6. Bröllopsklänningar
  7. Musikkassetter, VHS och vinylskivor
  8. Gammal elektronik (första mobiltelefon, Walkman, gamla datorer)
  9. Kärleksbrev från gamla ex
  10. Gamla vykort

City Self-Storage erbjuder förvaring av säsongsrelaterade saker såsom trädgårdsmöbler, snöskotrar, motorcyklar, båttillbehör och liknande, och de är inte helt överens om att det är nostalgi som är den främsta drivkraften för uppkomsten av magasinering.

- Det vi upplever, förutom säsongskunder, är att många vill röja innan visning, och förvara överskottet av möbler och krimskrams hos oss ett par månader unders säljprocessen. Samtidigt får många dubbelt upp med utrustning och möbler när två hushåll flyttar ihop, och man tycker ofta det är okej att ta hand om den extra uppsättning för en period, säger Larsson.

Om City Self-Storage

City Self-Storage är ett norskt företag som grundades 1993, och är en av de ledande aktörerna på magasinering i Europa. De äger, utvecklar och driver förråd, säljer flyttkartonger och förpackningsmaterial, emballage och hyr ut släp, säckvagn och andra tjänster i samband med flytt och förvaring. Bland kunderna finns både privata och små och stora företag.

 CSS är ett företag i Selvaag Gruppen.

Subjects


City self storage Nostalgi Magasinering