PressPort logo
https://www.pressport.com/no/news/pressreleases/barak-obama-fedre-m%C3%A5-ta-ansvar-6167

Barak Obama: Fedre må ta ansvar!

Press release november 5, 2008 Politics

Barak Obama har blitt valgt til ny president i USA, og mange har store forventninger til ham. Farogbarn.no har ikke engasjert seg den amerikanske valgkampen. Derimot har vi hørt Obamas farsdagstale hvor han talte om viktigheten av at fedre tar ansvar. Og vi likte det vi hørte!

I sin farsdagstale minnet om Barak Obama om hvor viktige fedrene er få gi barna et godt fundament i oppveksten. Fedrene er lærere og coacher. De er mentorer og gode rollemodeller.

Men påpekte Obama: Alt for mange fedre er fraværende. De har forkastet sitt ansvar, og oppfører seg mer som guttunger enn menn. Og fundamentet for våre familier er svakere på grunn av det.

Halvparten av alle afro-amerikanske barn vokser opp uten en tilstedeværende far. Og svært mange av de farløse barna dropper ut av skolen, lever i fattigdom og begår kriminalitet.

Men hva er løsningen?

- Ja, vi trenger flere politifolk i gatene, innrømmet Obama. Ja, vi trenger mindre våpen i hendene på folk som ikke burde ha dem. Ja, vi trenger mer penger til skoler, og bedre lærere i klasserommene, og bedre SFO-ordninger for våre barn.  Ja, vi trenger flere jobber og muligheter i våre nabolag.

Men det er ikke myndighetene som oppdrar barna. Det er det foreldrene som gjør. Og i dagens hektiske samfunn er det viktige enn noen gang at fedrene kommer på banen. Farogbarn.no er selvsagt veldig glad for at den kommende presidenten i verdens mektigste land støtter oss i dette:

- Men vi trenger [først og fremst] familier til å oppdra våre barn. Vi trenger fedre som innser at deres ansvar ikke stopper ved unnfangelsen. Vi må få dem til å innse at det som gjør en mann til en mann ikke er deres evne til å lage barn, men deres mot til å oppdra dem.

- Alt for mange barn vokser opp foran TV-en. Som fedre og foreldre, må vi tilbringe mer tid sammen med dem, hjelpe dem med leksene, og bytte ut dataspill og fjernkontroll med en bok en gang i blant.

- Vi må vi lære våre barn å verdsette empati og snillhet - ved å leve sammen med dem. Vi må lære våre barn at vi ikke blir sterke vi å holde andre nede, men ved å løfte andre opp. Det er vårt ansvar som fedre!

Hva betyr livet for deg?

I et valgmøte i Wisconsin stilte en ung mann Obama et uventet spørsmål: Hva betyr livet for deg?

Obama måtte tenke seg litt om før han svarte:

- Da jeg var en ung mann tenkte jeg at livet bare handlet om meg. Om hvordan jeg skulle komme meg opp og frem her i verden. Få suksess og gjøre det jeg selv ønsket.

- Nå sentrerer livet mitt seg rundt mine to små jenter. Og det jeg tenker mest på er hva slags verden jeg etterlater til dem.

Dette er vårt ultimate ansvar som fedre og foreldre.

---
Skrevet av: Fred Johan Ødegård, redaktør for Farogbarn.no 

Contacts


Subjects


Politics