PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/winstgevende-scandinavische-productie-23653

Winstgevende Scandinavische productie

Press release May 8, 2017 Fashion Textile Industry Kledingmerk Feminin Women Scandinavian trend ISAY Chic Vrouwen Denemarken Isay.dk Kleding Vrouwelijk Textielindustrie Denmark Clothes Scandinavië

De textielindustrie wordt vaak gekritiseerd wegens verzwakte vrouwen in Bangladesh en onethische arbeidsvoorwaarden. Het kledingmerk ISAY koos te heroverwegen en hun grondstoffenproductie in Scandinavië te plaatsen.

In 2008 werden Soeren en Britt Andreassen eigenaren van het kledingmerk ISAY. De taaie concurrentie en de economische teruggang waren het uitgangspunt, en het paar besloot snel dat hun nadruk niet zo veel mogelijk te groeien zou moeten zijn.

– Onze mantra veranderde snel. In plaats van proberen het grootst te zijn, verkozen wij om kwaliteit over de hele linie aan te bieden,zegt Soeren Andreassen, Sales Manager en één van de eigenaren van ISAY.

Gebreid in Denemarken

Dit betekende ook de productietijd te heroverwegen en de eerste stap was goed op de hoogte te zijn van alle leveranciers van materieel en fabrieken die aan de productie van de eindproducten deelnemen. Het was in dit proces dat zij begonnen binnen hun eigen nationale grenzen te zoeken.

– Wij vestigden Scandinavische fabrieken die stoffen produceren van de kwaliteiten en de normen die we zochten,zegt Soeren Andreassen. De stoffen zijn geëtiketteerd Knitted in Denmark (gebreid in Denemarken) en, door in de nabije omgeving te produceren, zorgen de ontwerpers ervoor dat de productie in de gewenste omstandigheden plaatsvindt.

– Een productie in Scandinavië verwijdert alle twijfel op ontoereikende arbeidsomstandigheden in de productie van weefsels. Hier is alles in orde, van lonen, fabrieksvoorwaarden tot milieukwesties,beweert Andreassen, die begon Scandinavische fabrieken twee jaren geleden te gebruiken. De rest van de productie gebeurt in fabrieken met alle nodige MVO-verordeningen en certificeringen. 

Van een moeilijke start tot viervoudige omzet

Wanneer het echtpaar eigenaren van het merk in 2008 werden, realiseerden zij snel dat innovatie noodzakelijk was om in de industrie te overleven. De klantenrelaties worden ook zeer serieus genomen door het bedrijf en hun succes toont dit duidelijk. 

– Goede klantenrelaties hebben ongetwijfeld bijgedragen tot ons succes in een tegenzittende markt en onze detailhandelaren zijn onze belangrijkste partners. Het is belangrijk om naar hen te luisteren, aangezien zij een grote kennis van de markt hebben,zegt Andreassen. En deze strategie lijkt te werken, aangezien dat het echtpaar, naast Scandinavië zich ook in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland evenals in Australië en Nieuw-Zeeland heeft gevestigd, hetgeen een ongewone exportmarkt voor kleine Scandinavische bedrijven is. In totaal heeft ISAY een viervoudige stijging van inkomsten ervaren. 


ISAYis een Scandinavisch kledingmerk dat kleren aan kleurrijke vrouwen met rondingen en geeft hen advies. De collectie is perfect, en het merk is zowel chic en vrouwelijk. Het merk heeft ongeveer 75 wederverkopers en een showroom in het MAC-gebouw in Nieuwkuijk.www.isay.dk

Contacts


Subjects


Fashion Textile Industry Kledingmerk Feminin Women Scandinavian trend ISAY Chic Vrouwen Denemarken Isay.dk Kleding Vrouwelijk Textielindustrie Denmark Clothes Scandinavië


ISY FS1 NL 2k
Britt en Søren Andreassen van ISAY hebben het onmogelijke gedaan door het betreden van de markt in Australië en Nieuw-Zeeland; dat is zeldzaam voor de kleine Scandinavische merken. Foto: PR.
Download | 0.14 MB | 638 x 1024 | .jpg

ISY FS1 NL
Download | 0.12 MB | .docx

ISY FS1 NL 1k
Om een bedrijf die aanwezig is op de modemarkt in de hele wereld te hebben, heeft ISAY intensief met zijn netwerk van leveranciers gewerkt. Vandaag voldoen ze aan de eisen van de industrie voor zen korte levertijden. Foto: PR.
Download | 0.05 MB | 768 x 684 | .jpg

Zip and download all files