PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/v%C3%A4rik%C3%A4st%C3%A4-funktionalismia-moderniin-keitti%C3%B6%C3%B6n-11945
ad

Värikästä funktionalismia moderniin keittiöön

Press release May 17, 2011 Homes & Gardens

Maailmankuulu teollinen muotoilija Karim Rashid suunnitteli Gorenjelle uraauurtavan The Touch of Light -tuotesarjan.

652 1

Ruoanlaitto on nyt esteettinen valojen ja värien kyllästämä elämys. Gorenjen uudessa The Touch of Light -sarjassa värit, funktionalismi ja yksinkertaisuus nousevat uudelle tasolle ja tekevät keittiössä vietetyistä tuokioista aisteja hivelevän elämyksen. Sarjan on suunnitellut värien ilotulituksesta tunnettu Karim Rashid, joka on maailman innovatiivisimpia ja tuotteliaimpia teollisia muotoilijoita.

Seitsemän väriä
Design-komeetta Rashid on suunnitellut Gorenjelle tuotesarjan, joka nostaa ainutlaatuisella minimalismin, värien, puhtauden, uskaliaisuuden ja funktionalismin yhdistelmällään keittiömuotoilun uudelle tasolle. Sarjaan kuuluu kolme kalusteisiin asennettavaa tuotetta: uuni, liesituuletin ja induktiokeittotaso. Uunissa ja liesituulettimessa on LED-valot, joita on käytetty upouudella tavalla: kevyesti paneelia painamalla keittiön tunnelmaa voi vaihtaa seitsemän eri värin välillä oman tyylin ja mielialan mukaan. 

Esteettinen elämys
Uunin ja liesituulettimen innovatiivinen muotoilu, alumiinilook ja pyöristetyt muodot ovat minimalismia parhaimmillaan. Valkoisen keittotason orgaaniset muodot kutsuvat kulinaristisiin kokeiluihin ja tekevät ruoanlaitosta esteettisen elämyksen. Valojen, värien ja muotojen puolesta The Touch of Light -sarja on luovan ja modernin perheen valinta, kun ruoanlaiton parissa halutaan nautiskella.

Karim Rashid kertoo design-näkemyksestään: “Hyvä muotoilu ilahduttaa välittömästi. Minusta esineet ja tilat eivät saa lannistaa, vaan niiden on herätettävä innostusta. Esineet muodostavat organismit, joiden parissa elämme.”

Newyorkilaismuotoilija on kolmas kuuluisa suunnittelija, jonka kanssa Gorenje on tehnyt yhteistyötä. Aiemmat yhteistyökumppanit ovat italialainen Pininfarina-studio ja tunnettu ranskalainen muotoilija Ora-Ïto.

Karim Rashid
Egyptiläis-kanadalainen Karim Rashid on saanut yli 300 muotoilupalkintoa ja suunnitellut yli 3000 tuotetta. Hänen suunnittelemiaan tuotteita on tuotannossa yli 35 maassa. Rashidin tuotteita on esillä museoissa eri puolilla maailmaa, kuten New Yorkin ja San Franciscon Modernin taiteen museoissa ja Pariisin Pompidou-keskuksessa. Karim Rashid asuu New Yorkissa ja suunnittelee tuotteita maailman johtaville muoti- ja teknologiabrändeille.

Lisätietoja saa osoitteesta www.gorenje.fi

Subjects


Homes & Gardens
ad