PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/totaalinrichter-marko-bv-kiest-voor-glovia-g2-8610
ad

Totaalinrichter Marko BV kiest voor glovia G2

Press release December 14, 2009 IT

Eén bedrijfsbreed automatiseringssysteem om alle kritische bedrijfsprocessen optimaal op elkaar af te stemmen

Glovia G2 portal screen

EINDHOVEN, december 2009 – Marko BV gaat één bedrijfsbreed automatiseringssysteem invoeren om alle kritische bedrijfsprocessen optimaal op elkaar af te stemmen. Marko BV heeft gekozen voor de ERP-oplossing glovia G2 van softwareleverancier Fujitsu Glovia International.

Marko BV is al bijna 65 jaar een deskundige en betrouwbare partner bij het inrichten van onderwijsinstellingen, kantoren, kerken en multifunctionele gebouwen. Het ontwikkelen en produceren van het uitgebreide assortiment gebeurt in de eigen fabriek in Veendam, waar ongeveer 120 mensen werken. Door resoluut te kiezen voor productie in eigen land, is het wel van essentieel belang om zo efficiënt mogelijk te werken.

“We krijgen te maken met kleinere series en de diversiteit aan producten neemt toe,” aldus Dirk Ringers, controller bij Marko. “Bovendien is ook in deze sector sprake van steeds kortere levertijden. Wij geloven in klantgericht produceren en dat kan in onze opvatting alleen als je de productie naast de deur hebt.”

Omdat Marko als totaalinrichter nauw samenwerkt met diverse vakspecialisten is de productie sterk projectmatig georganiseerd. Naast de kleinere series en diversiteit speelde dus ook het logistieke aspect een grote rol. “Met behulp van glovia G2 en met name de Glovia Configurator zullen we in staat zijn om al in de offertefase betrouwbare levertijden te communiceren aan onze klanten. Waardoor de doorlooptijd aanzienlijk korter zal worden,” stelt Ringers.

Gezien Marko BV al in april 2010 live wil gaan met glovia G2 is de implementatie al van start gegaan. In totaal zullen een 60tal medewerkers dagelijks met de Glovia software gaan werken.

Subjects


IT
ad