PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/steppie-een-stabiel-balansbord-die-gezondheidsproblemen-kan-vermijden-23767

Steppie: een stabiel balansbord die gezondheidsproblemen kan vermijden

Press release July 3, 2017 Steppie Balance Board Balansbord Werktuig Verstelbare tafels Dr.Bart Poffyn Kantoor-ergonomie Kantoor Rugpijn Deens Ergonomie Health2Work Bewegen

Het sedentair werk is, in de huidige maatschappij, een bedreiging voor onze gezondheid en als bewijs hebben talrijke Belgen last van rug- en nekpijn. Het gebruik van een balansbord maakt het mogelijk om meer effectief te zijn en voor een meer correcte houding aan werk te zorgen.

In België, volgens een studie, heeft 70 tot 80% van de bevolking last van rugpijnen. Wat meer verontrustend is: sommige mensen met deze problemen zeggen dat ze hun dagelijkse activiteiten niet kunnen uitoefenen. Deze pijnen kunnen, onder andere, door een sedentair levensstijl of werk veroorzaakt worden. Dat kan eveneens tot een echt sociaaleconomisch probleem leiden aangezien dat rugpijn tot gemiddeld tot 3 aan 5 dagen ziekteverzuim per medewerker per jaar leidt en de ziektekosten die met deze problemen samenhangen zijn zeer hoog.

Vroeger werd rust beschouwd als de oplossing om rugpijn te verlichten, maar vandaag werd het bewezen dat het degelijk lichamelijke activiteit is, waarmee dit kwaad voorkomen en behandeld kan worden. Het is namelijk gebleken dat lichamelijke inactiviteit en sedentaire levensstijl even schadelijk zouden zijn als het roken.

– Velen denken meteen aan tillen op een correcte manier, maar ook bureaujobs zijn belastend voor de rug. Bijvoorbeeld urenlang in een gespannen niet-ergonomische houding zitten, vergt ook veel van je rug, legt Dr. Bart Poffyn uit, orthopedisch chirurg van UZ Gent.

Bewegen, zoek uw balans en blijf actief de hele dag lang!

In een zittende positie gedurende enkele uren blijven benadeelt dus de gezondheid en dit probleem betreft talrijke personen, vooral op de arbeidsmarkt. In veel bedrijven bestaan er al verstelbare tafels, maar deze zijn geen efficiënte oplossing om de pijn van rug en nek te voorkomen. Daarom heeft de nieuwe firma Steppie besloten om een stabiel balansbord van dezelfde naam te creëren die het mogelijk maakt om langer achter verstelbare tafels te staan. Het product werd door fysiotherapeuten en ergotherapeuten uitgewerkt en ontworpen om het dagelijkse leven van iedereen te verbeteren door de persoon voortdurend in beweging te houden. Deze balansbord, die de spieren natuurlijk activeert, verzekert een correcte en gunstige positie gedurende de dag

– Steppie is een Deens kwaliteitsproduct met een enorm potentieel, die geen serieuze concurrenten op het gebied van de kantoor-ergonomie kent, en er bestaan sommigen die zelfs producten verkopen, die ongunstig voor uw gezondheid zijn, vertelt Heine de Bruine, Sales and Support Manager voor Health2Work.

Bovendien kunt Steppie, behalve de pijn van rug en nek verlichten, ook vetten verbranden en helpen om een beter evenwicht te vinden en om het risico van hartproblemen te verminderen. Onder andere, in tegenstelling tot andere borden, hoeft Steppie geen grote concentratie van onderzoek van evenwicht aangezien dat het bord op een gecontroleerde wijze wankelt.

Steppie is een jong bedrijf gedreven door de ontwikkeling, de productie en de verkoop van hun product van dezelfde naam. Hun balansbord heeft reeds een groot succes in Scandinavië, Engeland, Duitsland, de Verenigde Staten en in Australië. Steppie laat een beter gebruik van de verstelbare tafels in kantoren toe en zij draagt bij om de inactiviteit evenals de verwondingen en pijnen te verminderen die door het zittende werk veroorzaakt worden. https://steppie.dk/en/

Contacts


Subjects


Steppie Balance Board Balansbord Werktuig Verstelbare tafels Dr.Bart Poffyn Kantoor-ergonomie Kantoor Rugpijn Deens Ergonomie Health2Work Bewegen


STP 1701 BENL
Download | 0.02 MB | .docx

STP 1701 BENL
Download | 0.14 MB | .pdf

STP 1701 1k
De constante beweging verbetert het bloedsomloop, verhoogt de oxidatie ven de vetten en versterkt de basisspieren, die en gezondere houding leveren. Foto: PR.
Download | 0.07 MB | 1024 x 712 | .jpg

STP 1701 3k
Met Steppie de kantoormedewerkers kunnen achter hun verstelbare tafel voor langere tijd staan omdat het minder pijnlijk is kleine bewegingen te doen dan om volledig statisch te zijn. Foto: PR.
Download | 0.06 MB | 1024 x 682 | .jpg

STP 1701 2k
Steppie werd door AVK Plastics in Ribe geproduceerd, die eveneens heeft tot de evolutie van het ontwerp bijgedragen. Foto: PR.
Download | 0.05 MB | 1024 x 747 | .jpg

Zip and download all files