PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/ruma-rubber-kiest-voor-glovia-g2-10530
Annonce: håndværkerhjælp

Ruma Rubber kiest voor glovia G2

Press release June 30, 2010 IT

Ruma Rubber investeert in de toekomst met keuze voor glovia G2

Glovia Logo 2010

EINDHOVEN, 30 juni 2010 – Met meer dan 70 jaar ervaring en ruim 300 eigen recepturen is Ruma Rubber de huidige Benelux marktleider wat betreft bekleding van nieuwe en gebruikte industriële walsen (rollers). Ruma gaat gebruik maken van de geïntegreerde ERP-oplossing glovia G2 van Fujitsu Glovia International om alle kritische bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen.

“Inzake het bekleden van rubberwalsen – nog steeds onze core business – zijn we vandaag uitgegroeid tot onbetwist marktleider in de Benelux,” aldus Gé Bax, Financieel Directeur bij Ruma. “Daarnaast ontwikkelt en produceert Ruma technische vormartikelen in rubber voor bijna alle industriële sectoren. De nadruk ligt hier op maatproducten waarvoor wij in samenspraak met de klant innovatieve oplossingen zoeken. Voortdurend investeren in Research & Development en het adopteren van nieuwe materialen en technologieën zijn absoluut noodzakelijk om succesvol te zijn en te blijven,” stelt Bax.

Zoals zovele toeleveranciers krijgt ook Ruma dus een steeds belangrijkere rol in de totale waardeketen: co-makership is hier hét sleutelwoord.  De ondersteuning door het aanwezige ERP-systeem was na 10 jaar niet langer toereikend. “Wij denken actief mee over de vraagstelling en het fabricageproces bij onze klanten. In nauwe samenwerking gaan wij een zorgvuldig, intensief en vaak langdurig ontwikkeltraject in om tot het juiste product te komen”, gaat Bax verder. “Hierdoor groeide de behoefte aan een geïntegreerde oplossing waarmee we alle afdelingen naadloos kunnen aansturen.”

Na een intensief selectietraject viel de keuze op glovia G2, omwille van de uitgebreide functionaliteit op het vlak van product management, planning en de algemene flexibiliteit van het pakket. Ook de professionele aanpak van Fujitsu Glovia International speelde een belangrijke rol in de keuze. “Met glovia G2 kunnen we de uiteenlopende werkzaamheden van alle afdelingen verder stroomlijnen en als organisatie dus beter en sneller inspelen op de wensen van onze klanten,” besluit Gé Bax. “Deze automatiseringsoperatie zal zich vertalen in een veel kortere time-to-market.”

Inmiddels is de implementatie al van start gegaan. Bedoeling is dat Ruma Rubber op 1 januari 2011 live gaat met glovia G2. In totaal zullen een 30tal medewerkers dagelijks aan de slag gaan met G2.

----------

Over Ruma Rubber

Met ruim 70 jaar ervaring is Ruma uitgegroeid tot een specialist op het gebied van rubber technologie. Ruma beschikt over een breed scala van meer dan 300 eigen recepturen. Ruma Rubber is één van de leidende producenten van de industriële walsen in Noordwest-Europa. Daarnaast ontwikkelt Ruma compounds en producten voor andere industriële toepassingen, zoals olie & gas, hoogspanningskabel verbindingen, printers en geothermie.
Voor meer info, zie:  www.ruma.nl


Over Fujitsu Glovia International

Fujitsu Glovia International - dochteronderneming van Fujitsu, de derde grootste IT dienstenleverancier ter wereld - is al 35 jaar actief als toonaangevende leverancier van ERP-oplossingen voor discrete productiebedrijven. Wereldwijd telt het bedrijf 650 werknemers. De krachtige Glovia ERP-suite wordt, dankzij haar uitgebreide functionaliteit, gebruikt door meer dan 1000 productiebedrijven met complexe processen, van make-to-stock tot engineer-to-order. Ook ondernemingen met meerdere vestigingen worden door Glovia volledig ondersteund.
Voor meer info, zie:  www.glovia.nl

Contacts


Martin Soet

Sales & Marketing Director
Glovia International
msoet*********** Reveal...
+31 (************ Reveal...

Subjects


IT
Annonce: håndværkerhjælp