PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/philips-kondigt-wereldwijde-wedstrijd-voor-filmmakers-aan-om-de-volgende-ridley-scott-te-vinden-10181
ad

Philips kondigt wereldwijde wedstrijd voor filmmakers aan om de volgende Ridley Scott te vinden

Press release May 28, 2010 Multimedia

Philips kondigt de 'Tell It Your Way' wedstrijd aan in samenwerking met Ridley Scott partners om nieuwe filmmakers in de dop te vinden

Philips heeft een fantastische wedstrijd op wereldschaal gelanceerd waarbij filmmakers in spé de kans krijgen om hun werk te laten beoordelen door een van de grootste filmregisseurs ter wereld - Sir Ridley Scott, regisseur van Hollywoodkaskrakers als Alien (1979), Blade Runner (1982) en Gladiator (2000).

De wedstrijd 'Tell It Your Way' zal de gelukkige winnaar ook de kans geven om een week lang professionele ervaring op te doen in een kantoor van Ridley Scott Assiociates (RSA) in Los Angeles, New York of Hong Kong.

Doel van de wedstrijd is een originele korte film te maken als aanvulling op de baanbrekende reeks van Parallel Lines shortfilms van Philips, die geregisseerd werden door grote namen als Greg Fay, Johnny Hardstaff, Carl Erik Rinsch, Jake Scott en Hi-Sim.De vijf korte films, die onthuld werden op de website van Philips, maken deel uit van een filmproject waarbij elke regisseur een film maakte in een ander genre, met een ander scenario, maar gebaseerd op dezelfde dialoog.

De Parallel Lines films brengen de bioscoopervaring van de

) kan geraadpleegd worden op de website van Philips.

Over Royal Philips Electronics N.V.

 

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) in Nederland is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten.

-Einde

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:

Wander Bruijel

Senior Manager

Global Product Public Relations

Philips Consumer Lifestyle

Piet Heinkade 55, 1019 GM Amsterdam

+31 (0)20 5978847

Contacts


Subjects


Multimedia


ad