PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/pehmisj%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6-uudistuu-t%C3%A4st%C3%A4-l%C3%A4hin-se-on-kasvipohjaista-26608

Pehmisjäätelö uudistuu - - tästä lähin se on kasvipohjaista

Press release February 17, 2021 Naturli Foods Naturli´ Food

Kerma pois, kasveja tilalle. Tanskalainen Naturli’ tunnetaan 100 % kasviperäisistä elintarvikkeistaan, kuten huippuluokan jäätelöstään. Nyt yrityksessä on kehitetty kahden vuoden ajan kasvipohjaista pehmistä, joka on valmiina markkinoille. Tavoitteena on kansainvälinen läpimurto 100 % kasvipohjaiselle pehmikselle.

PR photo from left Claus Sorensen and Rasmus Mommer Naturli

Maailmassa syödään miljoonia pehmiksiä, ja nyt tämä suosittu jäätelö kokee suuren mullistuksen. Tanskalainen Naturli’ on jättänyt lehmänmaidon pois reseptistään: Yrityksen meijerissä on kehitetty 100 % kasvipohjainen pehmis, valmiina kesän jäätelösesonkiin.

”Pelkästään Tanskassa syödään vuodessa yli 20 miljoonaa pehmistötteröä, lisäksi tulevat muualla maailmassa syödyt annokset. Vaatii suurta rohkeutta, perusteellisuutta ja sitkeyttä kehittää jäätelö, josta kaikki pitävät. Ei riitä, että kasvipohjainen jäätelö on ihan OK, sen on oltava maailman huippuluokkaa, ja sellaisen laskemme nyt markkinoille”, sanoo Henrik Lund, Naturli’n toimitusjohtaja.

Uudessa pehmiksessä ei ole jälkeäkään lehmästä: Se on 100 % kasviperäinen, valmistettu Tanskassa riisistä ja sen makuna on herkullinen vanilja. Uusi pehmis voidaan valmistaa samoilla koneilla kuin perinteisetkin. Naturli’ tunnetaan jo muista kasviperäisistä jäätelöistään.

Kylmän herkullista – suuret odotukset
”Jäätelö ja pehmis ovat lämpimän ilman herkkuja, mutta pehmiksen kehitystyössä on täytynyt Naturli’n pitää päänsä kylmänä. ”On taito saada aikaan juuri se oikeanlainen täyteläinen koostumus, josta jää vahvat makumuistot ja hymy huulille. Se on paljon vaikeampaa kuin juuri oikean vaniljan määrä. Haluamme tehdä pehmiksen, jollaista markkinoilla ei ole aiemmin maistettu ja jota kaikki haluavat lisää. Siksi olemme testanneet ja säätänet reseptiä, jäähdyttäneet ja lämmittäneet, maistelleet ja muuttaneet rakennetta ja täyteläisyyttä kaksi vuotta”, kertoo Claus Sørensen, joka yhdessä kollegansa Rasmus Mommerin kanssa kehittivät pehmiksen.

Pehmiksen on oltava vihreää

Myös kunnianhimo on kovaa. Tavoitteena on, että uusi vihreä pehmis on kansainvälinen läpimurto. Sille on jo kiinnostusta herkkujäätelön maassa Italiassa. Tanskassa se ottaa 75 % markkinaosuuden kolmen vuoden kuluessa.

”Kasvipohjaisten elintarvikkeiden markkinat kasvavat nopeaa tahtia eri puolilla maailmaa. Elintarvikkeiden osuus ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä on noin 20-25 %. On siis hyvä huomioida, että tulevaisuuden elintarvikkeiden on kuormitettava maapalloa paljon vähemmän kuin niiden, joihin me olemme lapsesta saakka tottuneet. Tulevaisuuden elintarvikkeet ovat yhä suuremmassa määrin kasvipohjaisia, mikä on tärkeää myös kuluttajille. Vihreä valinta on nyt mahdollinen myös jäätelön ja pehmiksen ystäville. Se on myös helppo valinta, kun ihmiset huomaavat kasvipohjaisen pehmiksen maistuvan vähintään yhtä hyvältä kuin perinteinen kermajäätelö”, sanoo Henrik Lund.

Hänen tavoitteenaan on, että kasvipohjainen jäätelö on tulevaisuuden jäätelökioskin, kahvilan tai muun paikan valinta, jossa jäätelöä nautitaan.

Kuvia lehdistön käyttöön:

Claus Sørensen (vasemmalla), on yhdessä kollegansa Rasmus Mommerin kanssa kehittänyt uuden vihreän pehmiksen Naturli’lle. Juuri oikeanlaisen koostumuksen löytäminen on vaatinut lujasti työtä.

Lisätietoja ja kuvia saa ottamalla yhteyttä Naturli’ Foodsin toimitusjohtajaan Henrik Lundiin: puh. +45 23 61 32 18, sähköposti:[email protected]

Contacts


Subjects


Naturli Foods Naturli´ Food