PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/parfumspecialist-ontwikkelt-scandinavische-geurkaarsen-voor-de-benelux-23296
Annonce: håndværkerhjælp

Parfumspecialist ontwikkelt Scandinavische geurkaarsen voor de Benelux

Press release January 17, 2017 Ester & Erik 52 weeks Scandinavische natuur Scandinavische levensstijl Geurkaarsen Denemarken Søren Møller Handgemaakte kaarsen Emmanuel Martini Scandinavische geurkaarsen Parfum-expert

Traditionele fabrikant van handgemaakte kaarsen lanceert nu een exclusieve lijn voor de Benelux, in nauwe samenwerking met een erkende Franse parfum-expert.

De Benelux landen behoren tot de grootste verbruikers van geurkaarsen ter wereld. Daarom heeft de traditionele Deense kaarsfabrikant ester & erik besloten om in deze regio een nieuwe en exclusieve serie van acht Scandinavische geurkaarsen te introduceren.

- Ik bracht ester & erik in contact met de Franse parfumeur Emmanuel Martini, en zelfs voordat we waren begonnen, wist ik dat het een perfect huwelijk zou zijn. Het ontwerp van de kaars is puur en eenvoudig. Het weerspiegelt de Scandinavische levensstijl. Ik heb ontzettend positieve reacties van onze klanten gehad. Ik ben echt trots op deze collectie,zegt Pascal de Graeve van 52 WEEKS, de vertegenwoordiger van ester & erik in de Benelux.

Emmanuel Martini is een veelgeprezen Franse parfum-expert die ruime ervaring heeft in het creëren van geurkaarsen gericht op individuele markten over de hele wereld.

Scandinavisch leven in je eigen huis

De acht kaarsen van de nieuwe reeks zijn verkrijgbaar in twee maten en worden verkocht in speciaal ontworpen, handgeblazen glazen met een houten deksel. Dus zelfs voordat ze in gebruik genomen worden, stralen de kaarsen Scandinavische exclusiviteit en ontwerp uit. Emmanuel Martini had volledige creatieve vrijheid om de acht geuren te ontwikkelen, en de Fransman heeft de opdracht met veel enthousiasme aangenomen. Hij verhuisde zelfs voor drie maanden naar Denemarken om zich te laten inspireren.

- Het doel van de geurkaarsen is om de Scandinavische levensstijl in huis te halen. Het was daarom belangrijk voor mij om in Denemarken te leven en de Scandinavische cultuur te leren kennen, zodat ik de beste geurcomposities kon maken. Het technische proces blijft hetzelfde, maar wanneer ik Scandinavische geuren creëer is het gevoel anders. De mooiste kaarsen zijn in nauwe samenwerking met de Denen ontwikkeld, zegt Emmanuel Martini. 

Hij bracht vele uren door in de Scandinavische natuur om de juiste geuren te vinden en te combineren.

- Een geur is als een akkoord in de muziek. Sommige zijn complex met meer dan 90 verschillende noten, terwijl anderen eenvoudig zijn, met slechts een handvol noten. In Denemarken heb ik geprobeerd om de koele waterige geuren te verkennen. Zoals de combinatie van geuren van een grote rozenbottelstruik, het warme zand en de zee, die ik inademede terwijl ik op een strand zat. Tezamen hebben zij een ontzettend mooie zintuiglijke ervaring  gecreëerdconcludeert de geurdeskundige. 

De nieuwe serie van geurkaarsen is onlangs in de Benelux gelanceerd.

ester & erikuit Denemarken zijn in 1987 begonnen met het produceren van handgemaakte kaarsen. Sindsdien heeft het echtpaar ester & erik Moeller, met als visie het behouden van trotse tradities van vakmanschap, exclusieve kaarsen ontwikkeld en geproduceerd voor een veeleisende wereldwijde klantenkring. Het bedrijf verkoopt voornamelijk aan bloemisten en interieurwinkels via haar exclusieve vertegenwoordiger in de Benelux, 52 WEEKS.

Contacts


Subjects


Ester & Erik 52 weeks Scandinavische natuur Scandinavische levensstijl Geurkaarsen Denemarken Søren Møller Handgemaakte kaarsen Emmanuel Martini Scandinavische geurkaarsen Parfum-expert


Få pension på 10 minutter - klar det hele online view


EOE SL1 BE
Download | 0.02 MB | .docx

EOE SL11kBE
Tijdens een fotosessie legt Emmanuelle Martini de laatste hand aan het werk dat hij het afgelopen jaar heeft gecreëerd. Foto: PR.
Download | 0.24 MB | 1004 x 1280 | .jpg

EOE SL12kBE
De lijn van geurkaarsen bestaat uit acht verschillende geuren die hun namen ontlenen aan de Deense koninklijke familie. De kaarsen zijn verkrijgbaar in twee maten en worden allemaal geleverd in een speciaal ontworpen glazen kaarsenhouder met een exclusief houten deksel. Foto: PR.
Download | 0.24 MB | 943 x 1280 | .jpg

EOE SL13kBE
De productie van ester & erik's nieuwe exclusieve lijn is in volle gang. Het bedrijf heeft grote verwachtingen van het Europese project. Foto: PR.
Download | 0.09 MB | 1024 x 805 | .jpg

Zip and download all files
Annonce: håndværkerhjælp