PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/onko-lemmikill%C3%A4si-allergia-13647

Onko lemmikilläsi allergia?

Press release May 30, 2012 Homes & Gardens

Kissojen ja koirien omistajat eivät aina tiedä, että heidän lemmikkinsä saattaa kärsiä allergiasta keväällä siitepölykauden aikaan

773 1

Allergia aiheuttaa lemmikeille ikäviä oireita. Kuudessa maassa tehdyn tuoreen tutkimuksen mukaan kissojen ja koirien omistajat eivät tunne ongelmaa, joka on kuitenkin hoidettavissa.

Allergiakausi vaikuttaa myös lemmikkeihin
Yli 1 250 lemmikin omistajaa osallistui kissojen ja koirien kausiallergiaa käsittelevään tutkimukseen, jossa 44 prosenttia vastanneista ei tiennyt, että lemmikit voivat ihmisten tavoin kärsiä allergiasta. Ongelma on ajankohtainen etenkin keväällä siitepölykauden alkaessa.

Pet Allergy Worldwide Surveyn mukaan 80 prosenttia omistajista kaipaa lisää tietoa asiasta, minkä vuoksi Novartis Animal Health on nyt lanseerannut www.itchfreepet.com-verkkosivuston. Sivustossa on testi, jonka avulla voit selvittää nopeasti, onko kissallasi tai koirallasi allergisia oireita, ja miten niitä voidaan hoitaa
eläinlääkärissä.

Selvät allergian merkit
Kun ilmassa on siitepölyä ja muita allergeeneja, kissojen ja koirien käytös saattaa muuttua allergisten reaktioiden vuoksi. Usein lemmikeillä on pitkäkestoista ihottumaa, minkä vuoksi lemmikki raapii itseään. Raapiminen voi aiheuttaa haavoja ja tulehduksia.

Lemmikki saattaa myös nuolla ihoaluetta paljon. Omistaja ei välttämättä huomaa sitä, sillä esimerkiksi kissat vetäytyvät omiin oloihinsa, jos niillä on vaivoja.

Kissat ja koirat voivat kärsiä allergiasta myös muulloin kuin siitepölykautena. Lemmikit voivat aivan kuten ihmisetkin kärsiä huonepölyallergiasta ympäri vuoden. Koirista 10-15 prosentilla on iho-oireita, kuten atooppista ihottumaa, kun taas kissoilla iho-oireita arvioidaan olevan vähemmän. Jos lemmi-killä huomataan allergiaoireita, on tärkeää kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

Lue lisää osoitteesta www.itchfreepet.com

Subjects


Homes & Gardens