PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/ny-matematikkonkurrence-for-de-yngste-elever-i-grundskolen-19760
Annonce: håndværkerhjælp

Ny matematikkonkurrence for de yngste elever i grundskolen

Press release February 3, 2015 Teknologi Matematik Konkurrence Undervisning Grundskole Digital læring

Matematikmatchen motiverer elever til at lære på en sjov måde!

Grundskolens yngste elever vil på en sjov og legende måde blive motiveret til at udforske matematikkens verden. I næste uge begynder matematikkonkurrencen kaldet Matematikmatchen. Det er en sjov konkurrence, som har til formål dels at begejstre børn til at lære matematik og dels at fremme brugen af digital teknologi som et læringsredskab i skolen. Matematikmatchen er arrangeret af 10monkeys, der udvikler e-læringsprogrammer til børn. Alle deltagere kan gratis benytte 10monkeys Math World, mens konkurrencen står på. Konkurrencen løber fra 9. februar og frem til 8. maj 2015. Alle danske skoleelever i første til fjerde klasse er velkomne til at være med. Målet for konkurrencens arrangør er at få halvdelen af alle elever i de fire årgange med i Matematikmatchen.

En tilsvarende konkurrence blev arrangeret i Finland i efteråret 2014. Konkurrencen, der hed Matikkatalkoot, havde over 80.000 deltagere og fik meget opmærksomhed i medierne, ligesom de deltagende skoler gav rigtig gode tilbagemeldinger. Ifølge en brugerundersøgelse mente 96% af de adspurgte lærere, at en matematikkonkurrence er en god måde at få børn motiveret på, og 95% ville kraftigt anbefale 10monkeys Math World til andre lærere. Den første Matematikmatch var en kæmpe succes, og derfor arrangerer vi nu konkurrencer i Danmark og de andre skandinaviske lande samt i Estland. 

”At lære behøver ikke nødvendigvis at være kedeligt og tidskrævende for også at være effektivt. Spil og legende programmer er innovative områder, der støtter børns udvikling og hjælper med at fremme indlæring.”

–Katri Björklund, CEO 10monkeys Ltd.

For yderligere information:

www.matematikmatchen.dk

Spørgsmål og forespørgsler om interviews:

Thomas Laursen, Projektkoordinator

[email protected]

10monkeys er et spilstudie specialiseret i matematiske e-læringsspil til børn. 10monkeys’ lærerige spil er baseret på det finske undervisningssystem og bliver brugt i hele verden som indlæringsværktøj og til øvelsesbrug i både skole og hjem. 10monkeys Math World blev udviklet i 2012 som et øvelsesprogram med specielt henblik på skolebrug.

Contacts


Subjects


Teknologi Matematik Konkurrence Undervisning Grundskole Digital læring
Annonce: håndværkerhjælp