PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/nu-zijn-de-hoogeffici%C3%ABnte-houtpelletketels-op-mobiele-tentoonstellingen-te-bekijken-16772

Nu zijn de hoogefficiënte houtpelletketels op mobiele tentoonstellingen te bekijken

Press release September 19, 2013 Energy & Environment

Nu kunt u de Ekoheat houtpelletketels in vol bedrijf zien

923 1

Het Deense bedrijf Ekopower presenteert nu de pelletketel Ekoheat, die met een efficiëntiegraad van 95,5% een van de meest efficiënte pelletketels van Europa is.

Op een speciaal gebouwde trailer is een ruimte van 14 vierkante meter ingericht waarin men de pelletketel Ekoheat 900 in vol bedrijf kan bestuderen, ook het model Ekoheat 2500 en meerdere soorten accessoires kunnen bekeken worden.

Deze tentoonstelling zal op meerdere beurzen en bij andere gelegenheden te zien zijn en wordt ter beschikking gesteld van o.a. installateurs van warmte, ventilatie en sanitair voor activiteiten in hun omgeving. Ekopower zorgt voor de tentoonstelling ter plaatse en start de pelletketel. Aan een zijde is er een glazen deur en de bezoekers kunnen bij alle weersomstandigheden in de warmte worden verwelkomd.

Compact genoeg voor iedere ruimte

- De nieuwe mobiele tentoonstelling benadrukt hoe compact en veelzijdig pelletketels zijn, legt Ekopower uit. Het Deense bedrijf heeft de afgelopen jaren een dealernetwerk in het merendeel van Europa opgebouwd.

De CO2-neutrale Ekoheat pelletketels zijn een ideale vervanger van olie- of natuurgasketel omdat ze weinig plaats innemen en makkelijk in iedere ruimte geplaatst kunnen worden. Men kan zelf kiezen of men het pelletsreservoir aan de linker- of rechterzijde van de ketel wenst aan te brengen. De rookafvoer kan naar boven geleid worden om ruimte te besparen.

Automatische bijvulling en eenvoudig onderhoud

De ketel wordt voortdurend automatisch bijgevuld met behulp van het Eko-supplysysteem. Men kan bijvoorbeeld een grote voorraad houtpellets in “big bags” in de garage plaatsen waaruit de pellets automatisch naar het ketelreservoir aangezogen worden door middel van een vacuüm dat de pellets niet beschadigt. De Ekoheat-ketels zijn bovendien eenvoudig in gebruik en onderhoud omdat ze zelf de as automatisch verwijderen en de rookafvoerkanalen schoonhouden. Dit gebeurt terwijl de ketel in werking is waardoor het overbodig is om de ketel opnieuw op te stoken na een schoonmaakbeurt.

Een aanraakscherm voor gemakkelijke bediening

Het in Denemarken ontwikkelde aanraakscherm is een groot pluspunt van de houtpelletketel zodat het eenvoudig is de temperatuur te regelen waarbij dit scherm oneindig veel bedieningsfuncties biedt.

- De bediening is toekomstgericht. Alle updates van de programmatuur kunnen gratis worden gedownload van www.ekopower.eu en met behulp van een USB-stick worden overgebracht. Dit betekent dat onze klanten te allen tijde kunnen rekenen op de meest energiezuinige werking van hun houtpelletketel, zegt Emmet Vaughan van Ekopower.

Voor nadere informatie zie: www.ekopower.eu
Of de vakbeurs Energie 2013,
van 24 t/m 26 september in
de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Subjects


Energy & Environment