PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/nome-n-ensimm%C3%A4isen-biotieteiden-startup-kilpailun-voittaja-24053

NOME:n ensimmäisen biotieteiden startup-kilpailun voittaja

Press release October 31, 2017 Novo nordisk Biotieteiden Startup-kilpailun

Huhtikuussa 2016 perustettu yrittäjyyden pohjoismainen mentoriverkosto NOME (Nordic Mentor Network for Entrepreneurship) on valioluokan mentorointiohjelma, jonka tarkoituksena on kehittää ja ottaa käyttöön luokkansa paras mentorointialoite kasvuvoimaisille biotieteiden startup-yrityksille. Ohjelman tavoitteena on nostaa Pohjoismaat biotieteiden johtavaksi alueeksi.

Nome

NOME on Novo Nordisk -säätiön hanke. Säätiö on sitoutunut tukemaan NOME:n tavoitetta kehittyä malliesimerkiksi, joka houkuttelee biotieteiden osaajia ja edistää alan osaamista Pohjoismaissa. NOME:a johtaa verkoston tanskalainen edustaja Accelerace Management.

Valioluokan kilpailu
NOME:n ensimmäinen vuosikokous järjestettiin 24.10.2017 Kööpenhaminan yliopiston Mærsk-tornissa. "Päivän teemana oli juhlistaa ensimmäistä toimintavuottamme lisäarvon tuojana biotieteiden startup-yrityksille ja julkistaa NOME:n valioluokan startup-kilpailun voittaja," kertoo Kirsten Drejer, NOME:n mentori ja yksi sen perustajista sekä Symphogenin entinen toimitusjohtaja, joka toimii nykyisin kuuden biotieteen alan yrityksen hallituksessa.

Kilpailuun osallistuvat startup-yritykset arvioitiin yksityiskohtaisesti ja osakkaat valitsivat niistä kymmenen ehdokasta, jotka esiteltiin asiantuntijapaneelille. Näiden joukosta valittiin kolme finalistia, jotka esiteltiin NOME:n mentoreista koostuvalle paneelille.

Merkittävä panostus VoluSensen lupaavaan tulevaisuuteen
Vuosittaisessa yleiskokouksessa kilpailun voittajaksi valittiin norjalainen lääketeknologia- ja diagnostiikkayritys VoluSense, joka kehittää noninvasiivisia, nonsedatiivisia ja maskittomia hengityksenvalvontajärjestelmiä keuhkojen toiminnan arviointiin. "Huipputason mentoreiden myöntämä arvostettu palkinto on merkittävä tunnustus toiminnallemme ja kertoo siitä, että ratkaisullemme on kliininen tarve," kertoo Otto Skolling, VoluSensen hallituksen puheenjohtaja.

NOME:n mentoreihin kuuluu erilaisista taustoista lähtöisin olevia huipputason ammattilaisia kaikista Pohjoismaista, kuten sarjayrittäjiä, sijoittajia, kliinisiä asiantuntijoita sekä suurten bioteknologian ja lääkealan yritysten sekä lääketeknologiayritysten edustajia.

"VoluSense voi osallistua myös muiden hankkeiden ja startup-yritysten kanssa Yhdysvalloissa järjestettävälle bootcamp-leirille saamaan arvokkaita neuvoja FDA:n asiantuntijoilta ja yhteyshenkilöiltä," Kirsten Drejer kertoo.

Tietoa NOME:sta
Yrittäjyyden pohjoismainen mentoriverkosto (Nordic Mentor Network for Entrepreneurship, NOME) on valioluokan pohjoismainen mentorointiohjelma, joka tarjoaa huippuluokkaiset mentorit lupaaville biotieteiden alan hankkeille ja startup-yrityksille. NOME yhdistää pohjoismaiset hankkeet ja startup-yritykset sekä erittäin osaavat vapaaehtoiset ammattilaiset, jotka auttavat tavoitteiden ja teknologisten määränpäiden saavuttamisessa.

  

NOME:n yhteyshenkilö
Nimi:Valentin Lubbe
Tehtävä:Ohjelmapäällikkö
Puhelin:+45 50 26 05 86
Sähköposti:[email protected]
Verkkosivusto:nome.nu

VoluSensen yhteyshenkilö
Nimi Otto Skolling
Tehtävä: Hallituksen puheenjohtaja
Puhelin:+46 76 80 30 181
Sähköposti:[email protected]
Verkkosivusto:VoluSense.com

Kuvateksti
Otto Skolling - Chairman of the Board at VoluSense - winner of NOME's life science start-up competition 2017.
Copyright: Casper Linnemann Erichsen, Accelerace.

 

Subjects


Novo nordisk Biotieteiden Startup-kilpailun