PressPort logo
https://www.pressport.com/int/news/pressreleases/nieuwe-id-oplossing-in-telematica-die-de-veiligheid-en-bescherming-verbetert-20234
ad

Nieuwe ID-oplossing in telematica die de veiligheid en bescherming verbetert

Press release May 12, 2015

De Trackunit DualID, gericht op machineverhuurbedrijven en de bouw- en productiesector, combineert vlootbeheer en gebruikersauthenticatie met een compacte en eenvoudig installeerbare ID-lezer.

MTU DID2k

Trackunit bevindt zich, met wereldwijd meer dan 100.000 actieve units, tussen de leidende leveranciers van vlootbeheeroplossingen voor machinefabrikanten en de productie-, verhuur- en bouwsector. De aanbieder introduceert nu de Trackunit DualID telematica-oplossing die, met een afzonderlijke en compacte ID-lezer, makkelijk in de machine te installeren is.
 
DualID is een verfijning van de Trackunit SmartID, die erg populair geworden is door het integreren van gebruikersidentificatie en op gps gebaseerd vlootbeheer in één enkele unit.
 
Verlaagd risico op ongelukken en misbruik
– De ontwikkeling van de nieuwe oplossing d is ontstaan uit klantenfeedback. De motivatie lag in de wens om de gps-unit te scheiden van de ID-lezer om voor meer flexibiliteit bij het installeren te zorgen. Daarnaast kunnen de twee apparaten gescheiden ook afzonderlijk van elkaar functioneren. Hierdoor wordt de veiligheid verder verhoogd, zo legt Hanne Hejgaard, Country Manager Benelux van Trackunit, uit.
 
Via Trackunit DualID zijn machines toegankelijk met een RFID-kaart of pincode. Ze zijn, naast de D06-standaard van Zweden en een aantal andere nationale echosystemen, geschikt voor IPAF Smart PAL Cards, waardoor toegangscontrole wordt gecombineerd met bescherming tegen ongeautoriseerd gebruik. Tegelijkertijd maakt de gebruikersidentificatie het simpel voor verhuurbedrijven om klanten te factureren volgens hun werkelijke, individuele gebruik – ook indien plaatselijke machines op grote bouwplaatsen worden gebruikt door diverse personen en aannemers.
 
– Voor de meeste bedrijven zal de terugbetalingstermijn kort zijn. De administratie van verhuurbedrijven wordt eenvoudiger en ze kunnen nauwkeurig factureren op basis van de geregistreerde gebruiksgegevens, terwijl eindgebruikers hun activiteiten beter kunnen optimaliseren en beschermen tegen ongelukken en misbruik, verklaart Hanne Hejgaard.
 
Het Trackunit DualID-systeem kan met alle soorten apparatuur in de bouw- en productiesector worden gebruikt, waaronder bouwmachines en hef- en materiaalverwerkingsapparatuur. Het product is bedoeld voor machinefabrikanten, verhuurbedrijven, aannemers en industriële bedrijven.
 
Centrale en plaatselijke administratie
– Omdat de DualID volledig is geïntegreerd met ons Trackunit Manager™-vlootbeheerportaal kan de gebruikersadministratie centraal op kantoor worden uitgevoerd. Het is echter ook mogelijk om plaatselijk een nieuw gebruikers-ID op de machine zelf aan te maken, zegt Hanne Hejgaard van Trackunit.
 
Het nieuwe product is zojuist wereldwijd gelanceerd en kan rechtstreeks worden ingekocht via de regionale verkooporganisatie van Trackunit in Holland en België.
 
Trackunit ontwikkelt en produceert sinds 2003 telematica-oplossingen voor machines. Het bedrijfsportfolio varieert van gebruikersauthenticatie en gps-tracking tot complexe CAN-busoplossingen, alsmede gebruiksklaar beheer en optimalisatieconcepten voor grote vloten. De systemen worden wereldwijd verkocht via dochterondernemingen en partners. Ze worden over de hele wereld gebruikt bij meer dan 100.000 machines en voertuigen. www.trackunit.nl

Beeldmateriaal

Foto 1: Door zijn afzonderlijke, compacte ID-lezer is de Trackunit DualID extra eenvoudig te installeren in de machine. Foto: PR.
Foto 2: Het systeem kan worden gebruikt met alle soorten machines, zoals in de bouw-, installatie- en industriële sector, waaronder bouwapparatuur, hefsystemen en vorkheftrucks. Foto: PR.
Foto 3: DualID biedt toegang tot de machine met een RFID-kaart of pincode. Dit product is geschikt voor de zogenaamde Smart PAL Cards van IPAF. Foto: PR.
Foto 4: Het product is bedoeld voor machinefabrikanten, verhuurbedrijven, aannemers en industriële bedrijven. Foto: PR.

Contacts


ad